Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κτηματολόγιο: Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία

Κτηματολόγιο: Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία

Ο αριθμός του ραντεβού, που κλείνεται ηλεκτρονικά, έρχεται στο κινητό και ο πολίτης μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της αναμονής.

Στην ενεργοποίηση της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας έκδοσης αριθμού προτεραιότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών προχώρησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η εταιρεία του Κτηματολογίου.

Η νέα πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών για τις συναλλαγές τους με τα Κτηματολογικά Γραφεία που θα διαθέτουν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, βάζοντας τέλος στην τριτοκοσμική κατάσταση με τις χειρόγραφες λίστες και τους «επαγγελματίες» διακινητές εισιτηρίων.

Ο πολίτης θα λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο τον αριθμό προτεραιότητας και θα μπορεί να παρακολουθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας την εξέλιξη της αναμονής, ώστε να προγραμματίσει την παρουσία του στην υπηρεσία, δίχως να απαιτείται πολύωρη αναμονή.

Πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν το σύνολο των πολιτών μέσω του www.ktimatologio.gov.gr επιλέγοντας το: «Εκδοση αριθμού προτεραιότητας για εξυπηρέτηση σε Κτηματολογικό Γραφείο», με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Οι υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες για τις οποίες θα απαιτείται η έκδοση του αριθμού προτεραιότητας από τον προσερχόμενο στο Κτηματολογικό Γραφείο είναι οι εξής:

• Κατηγορία Α: Υποβολή αιτήσεων για καταχώριση εγγραπτέων πράξεων και χορήγηση πιστοποιητικών και αντιγράφων που δεν εκδίδονται ηλεκτρονικά. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει την κατάθεση εγγραπτέων πράξεων, καθώς και την κατάθεση αιτήσεων για έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών και αντιγράφων που δεν εκδίδονται ηλεκτρονικά.

• Κατηγορία Β: Παραλαβή πιστοποιητικών, αποσπασμάτων και αντιγράφων. Σημειώνεται ότι όσον αφορά την παραλαβή αποδείξεων για κατατεθειμένες πράξεις για τις οποίες εκδόθηκε ταυτότητα οφειλής δεν απαιτείται η έκδοση αριθμού προτεραιότητας.

• Κατηγορία Γ – Ενεχυροφυλακείο: Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει την κατάθεση αιτήσεων για εγγραφή συμβάσεων ενεχύρου του ν. 2844/2000, καθώς και την έκδοση και χορήγηση αντιγράφων σύμβασης ή παραρτημάτων αυτής και την παραλαβή αυτών.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης

• Η δυνατότητα έκδοσης αριθμού προτεραιότητας μέσω της πλατφόρμας θα δίνεται, για την επόμενη ημέρα, από τις 15.00 της προηγούμενης ημέρας έως τις 11.30 της ίδιας ημέρας.

• Κάθε πολίτης/επαγγελματίας που προσέρχεται για την εξυπηρέτησή του στο Κτηματολογικό Γραφείο θα πρέπει να έχει εκδώσει ηλεκτρονικά αριθμό προτεραιότητας, είτε ενεργεί αυτοπροσώπως για δική του υπόθεση, είτε έχει ιδιότητα εξουσιοδοτημένου προσώπου για να ενεργήσει για λογαριασμό άλλου προσώπου που του έχει δώσει σχετική εξουσιοδότηση.

• Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ενεργών αριθμών προτεραιοτήτων ανά πολίτη-ΑΦΜ για κάθε Κτηματολογικό Γραφείο είναι 4 ανά εργάσιμη ημέρα.

• Πολίτες που προσέρχονται με αριθμούς προτεραιότητας που δεν είναι ενεργοί ή οι οποίοι δεν έχουν εκδοθεί στα δικά τους στοιχεία δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

• Το πρόσωπο που έχει εκδώσει αριθμό προτεραιότητας, κατά την έλευσή του στο κτηματολογικό γραφείο θα πρέπει να προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας, εξουσιοδότηση εάν ενεργεί για λογαριασμό κάποιου άλλου, καθώς και τον αριθμό προτεραιότητας.

• Κάθε πολίτης που έχει εκδώσει αριθμό προτεραιότητας και δεν σκοπεύει να προσέλθει στο Κτηματολογικό Γραφείο οφείλει να τον ακυρώσει εγκαίρως.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024