Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θα δώσει λύσεις η δημοτική συγκοινωνία στην Αγία Παρασκευή

Θα δώσει λύσεις η δημοτική συγκοινωνία στην Αγία Παρασκευή

Κάθε «εφαρμογή» που αποσυμπιέζει το κυκλοφοριακό αποτελεί ανάγκη πλέον.

Η δημοτική συγκοινωνία αποτελεί ένας σημαντικός λόγος για τους κατοίκους κυρίως των αστικών Δήμων, να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους σταθμευμένα.

Εκτός του γεγονότος πως η δημοτική συγκοινωνία είναι δωρεάν για τους δημότες, προσφέρει και επιλογές κατεύθυνσης που δεν καλύπτονται από άλλα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης.

Πολλοί Δήμοι της Αττικής σήμερα έχουν αναπτύξει τη δημοτική τους συγκοινωνία και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την επιλογή αυτή. Άλλωστε ο κυκλοφοριακός φόρτος του νομού Αττικής αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω όσο η τάση της αστικοποίησης παραμένει αμείωτη.

Στην αναγκαιότητα λειτουργίας της Δημοτικης Συγκοινωνίας, στάθηκε και ο Γιάννης Μυλωνάκης δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής προτείνοντας την ανάπτυξη δωρεάν δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας με συχνά δρομολόγια, που βελτιώνει την προσβασιμότητα, ενθαρρύνει τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, ενώνει τις γειτονιές της πόλης, τους σταθμούς Μετρό και τις τοπικές αγορές με την λειτουργία ειδικής γραμμής για μαθητές σε πρωινή και μεσημεριανή βάρδια, ώστε να συμβάλει στη μείωση της κίνησης τις ώρες αιχμής.

Παράλληλα την απόκτηση μικρών ευέλικτων οχημάτων νέας τεχνολογίας, με παράλληλη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών και τηλεματικής, όπως εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, για την πληροφόρηση των επιβατών σε πραγματικό χρόνο, ηλεκτρονικά συστήματα εισιτηρίων και πληρωμής, καθώς και παροχή Wi-Fi στα οχήματα.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024