Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκαθίσταται το Δημαρχιακό Μέγαρο στη Σύρο

Αποκαθίσταται το Δημαρχιακό Μέγαρο στη Σύρο

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ της αποκατάστασης θα διασώσει το κτίριο που παρουσίαζε φθορές στην εξωτερική του όψη.

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης 2.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Η ένταξη της πράξης «Αποκατάσταση Όψεων Δημαρχείου Σύρου – Ερμούπολης» υπεγράφη από τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, με συνολική δημόσια δαπάνη 2.000.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

«Η άκρως θετική αυτή εξέλιξη επισφραγίζει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου μας, με συνεχείς επαφές με υπουργικά στελέχη καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχείου, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα του ιστορικού αυτού κτιρίου του Τσίλερ, αλλά και να διασωθεί ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και ένα μνημείο – κόσμημα της χώρας μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Να υπενθυμίσουμε τις άκρως ανησυχητικές δηλώσεις του δημάρχου Σύρου τον Οκτώβριο του 2022 σχετικά με την κατάσταση του κτιρίου όπου είχε τονίσει σε επιστολή που είχε στείλει στους αρμόδιους μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η επικινδυνότητα του κτιρίου είναι πλέον δεδομένη και υπαρκτή, καθώς πολύ πρόσφατα, την 18η Οκτωβρίου 2022, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, αποκολλήθηκαν και έπεσαν στο έδαφος από μεγάλο ύψος οικοδομικά και διακοσμητικά υλικά από τη στέψη του βορειανατολικού πύργου του Δημαρχείου.

Ήμασταν τυχεροί που, από το συγκεκριμένο σημείο, δεν περνούσε εκείνη τη στιγμή κάποιος συμπολίτης μας, διότι η εξέλιξη θα ήταν τραγική. Κατόπιν τούτου και για λόγους ασφαλείας,  έχει αποκλειστεί η οδός ανατολικά του κτιρίου, μια κεντρική και πολυσύχναστη οδός που εξυπηρετεί του δημότες.».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024