Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Κηφισιά 2-1: Δύσκολη νίκη για τον «δικέφαλο» στο φινάλε

ΠΑΟΚ – Κηφισιά 2-1: Δύσκολη νίκη για τον «δικέφαλο» στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά το αυτογκόλ του Κάπαν στο 78ο λεπτό του έδωσε τη νίκη απέναντι στην Κηφισιά.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα την Κηφισιά με 2-1 στην «Τούμπα» για την δεύτερη αγωνιστική της Super League. Ο Κάπαν με αυτογκόλ στο 78ο λεπτό έδωσε την νίκη στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Αποφασισμένη να πάρει τον πρώτο της θετικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας η Κηφισιά. Παρ’ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τζήμα να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Έλληνα μπακ – χαφ να εκμεταλλεύται τον κακό υπολογισμό του Κοτάρσκι στην σέντρα του Λούμορ, σημειόνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου στην ιστορία της στην Super League.

Ωστόσο, αυτή η ιστορική στιγμή δεν έφερε και έναν ιστορικό βαθμό, με τον Κάπαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του τρία λεπτά αργότερα και τον ΠΑΟΚ να φτάνει με αυτόν τον τρόπο στην δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Κρίστινσον απέκρουσε πέναλτι του Ζίβκοβιτς (25′).

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτάρσκι. Στην άμυνα, από τα αριστερά στα δεξιά, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια. Στα χαφ Τσιγγάρας και Οζντόεφ και σε ρόλο επιτελικού Μουργκ. Στα «φτερά», Τάισον και Ζίβκοβιτς και στην κορυφή ο Τζήμας.

Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την Κηφισιά με τον ίδιο σχηματισμό στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Κάτω από τα δοκάρια ο Κρίστινσο. Στην άμυνα, Λούμορ, Καπάν, Βαφέας, Σάκιτς. Στον άξονα Παπασάββας, Πέϊος και Ίλιεφ. Στα άκρα, ο Μασούρας με τον Τέτεϊ και στην κορυφή της επίθεσης ο Οζέγκοβιτς.

Ο Τζήμας εξιλέωσε τον Ζίβκοβιτς για το χαμένο πέναλτι

Αρκετές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο -κυρίως για τον ΠΑΟΚ- αλλά λίγες σημαντικές ευκαιρίες. Στην Κηφισιά ανήκει η πρώτη τελική στο παιχνίδι, όταν στο 2ο λεπτό ο Οζέγκοβιτς έκανε το σουτ χωρίς να απειλήσιε όμως τον Κοτάρσκι. Με τον ίδιο τρόπο ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πρώτη του τελική στο 8ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ χωρίς να βρίσκει εστία.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τζήμας προειδοποίησε τους αμυντικούς της Κηφισιάς, όταν ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και έπειτα από σέντρα του Μπάμπα έφτασε σε τελική με τον Κρίστινσον να κάνει την πρώτη επέμβαση στο ματς. Στο 21ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Τάισον έβγαλε σχεδόν τετ-α-τετ τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά τον διχτύων του Κρίστινσον. Ωστόσο, μετά από εξέτασης της φάσης μέσω VAR ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι του Βαφέα στην προσπάθεια του αμυντικού να βάλει «στοπ» στον Σέρβο. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το πέναλτι με τον Κρίστινσον να πέφτει στην αριστερή του γωνία και του λέει «όχι».

Στην συνέχεια τόσο το σουτ του Τάισον (29′) όσο και το σουτ Ζίβκοβιτς (41′) δεν απείλησαν τον Κρίστινσον. Κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία στο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν πολύ όμορφα και γρήγορα την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Μπάμπα που είχε χώρο από τα αριστερά, έκανε την σέντρ, ο Τσιγγάρας πήρε την κεφαλιά την οποία απέκρουσε ο Κρίστινσον για να έρθει ο Τζήμας να κάνει το «ταπ – ιν» και να ανοίξει το σκορ (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό και ο ρυθμός δεν άλλαξαν σε σχέση με το α’ ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και με προσεκτικές μεταβιβάσεις προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Κηφισιάς. Ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν εκείνη που πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 54ο λεπτό, όταν από γύρισμα του Τετέι ο Μπάμπα έβαλε σωτήρια την κόντρα στον Μασούρα που ήταν έτοιμος να σμπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 61ο λεπτό ο Μουργκ έκανε το σουτ με τον Κρίστινσον να αποκρούει δύσκολα. Το ίδιο έγινε και 4′ λεπτά αργότερα, αλλά αυτήν την φορά ο Κοτάρσκι ήταν αυτός που έκανε επέμβαση σε σουτ του Οζέγκοβιτς.

Μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μπει στο πνέυμα του αγώνα και η Κηφισιά το εκμεταλλεύτηκε αμέσως. Συγκεκριμένα, στο 75ο λεπτό ο Λούμορ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κοτάρκσι «διάβασε» λάθος την φάση με τον Μασούρα να πιάνει την κεφαλιά για το 1-1. Η χαρά του πρώτου ιστορικού τέρματος της Κηφισιάς στην Super League κράτησε μόλις τρία λεπτά, καθώς ο Κάπαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (αυτογκόλ) έπειτα από γύρισμα του Μπάμπα, για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

Η Κηφισιά προσπάθησε να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να έχει ακόμη μία καλή στιγμή στο 87ο λεπτό με το σουτ του Οζντόεφ να αποκρούσει ο Βαφέας με το κεφάλι. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε τίποτα και ο ΠΑΟΚ πήρε την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα ματς.

ΠΑΟΚ:Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Λύρατζης 74′), Τσιγγάρας (Σβαμπ 63′), Οζντόεφ, Τάισον, Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 63′), Μουργκ (Νάρεϊ 68′), Τζίμας (Μπράντον Τόμας 74′).

Κηφισιά:Κρίστινσον, Καπάν, Βαφέας, Λούμορ, Σάκιτς, Παπασάββας, Πέϊος (Νίνης 85′), Μασούρας (Αντερέγκεν 85′), Ίλιεφ (Ιπαλίμπο 64′), Οζέγκοβιτς, Τετέι.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024