Τζόκοβιτς: «Ο Αλκαράθ μου βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Κάρλος Αλκαράθ…
Έπειτα από μια διετία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει στο US Open με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Φυσικά μεγάλος του αντίπαλο στον δρόμο προς τον τίτλο θα είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, με τον Σέρβο τενίστα να πλέκει το εγκώμιο του Ισπανού.
«Πάντα με ωθεί στα όρια. Νομίζω ότι κι εγώ κάνω το ίδιο σε αυτόν. Γι’ αυτό δώσαμε έναν αξέχαστο τελικό στο Σινσινάτι. Ήταν ένα από τα καλύτερα, πιο συναρπαστικά και πιο δύσκολα ματς που έχω παίξει ποτέ. Γι’ αυτό έπεσα στο έδαφος αμέσως μετά. Ένιωσα σαν να κέρδισα Grand Slam. Ήταν πολύ απαιτητικό σωματικά και πνευματικά και ήμουν εξαντλημένος τις επόμενες μέρες.
Αρχικά νιώθω ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη Νέα Υόρκη και στο Arthur Ashe, γιατί είναι η μεγαλύτερη αρένα που έχουμε στο άθλημά μας, το μεγαλύτερο γήπεδο και σίγουρα η πιο διασκεδαστική, ηλεκτρική, συναρπαστική ατμόσφαιρα εκεί έξω στο τένις, παίζοντας το βράδυ στο Arthur Ashe, χωρίς αμφιβολία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να παίξω το εναρκτήριο βράδυ τη Δευτέρα. Θα επιστρέψω και θα παίξω μπροστά στο πιο θορυβώδες κοινό που έχουμε στο άθλημα.
Απλώς ανυπομονώ πολύ, πολύ για αυτό. Έχουν περάσει δύο χρόνια όταν έπαιξα τελευταία φορά εδώ και έχασα στον τελικό από τον Μεντβέντεφ, πηγαίνοντας για τα τέσσερα Slam σε ένα χρόνο. Δεν είχα καλή απόδοση εκείνη τη μέρα.
Αλλά αυτό που ένιωσα από το πλήθος, αυτό το είδος σύνδεσης και αγάπης και υποστήριξης που μου έδωσαν σε όλο τον αγώνα αλλά και στην τελετή λήξης, ήταν κάτι που το κουβαλάω ακόμα στην καρδιά μου και αισθάνομαι ακόμα δονήσεις από εκείνη τη βραδιά».
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που είχε στόχο ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν
- Ιράν: «Εχουν σκοτωθεί 180 παιδιά από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ» ανάμεσα σε «τουλάχιστον 1.332 αμάχους»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ – «Περιμένουμε» τα πολεμικά σας στα Στενά του Ορμούζ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι θα γίνει στην Ελλάδα