Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με το άλμα 8,52 στην τελευταία του προσπάθεια και για ακόμα μία φορά δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ιαπωνία.
Στο κλείσιμο των δηλώσεών του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ρώτησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του μήκους για τη συνομιλία που είχε λίγο νωρίτερα με έναν Ιάπωνα δημοσιογράφο με τον 25χρονο αθλητή από τα Γρεβενά να «κλέβει» για ακόμα μία φορά την παράσταση για τις ατάκες του.
«Του μιλούσα ιαπωνικά, του έλεγα ό,τι να ‘ναι. Είχε πλάκα», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου, ξεσπώντας σε γέλια.
Η αγάπη του Μίλτου Τεντόγλου για τα ιαπωνικά
Η αγάπη του Μίλτου Τεντόγλου για τα ιαπωνικά και ειδικά για το manga και anime «One Piece» είναι γνωστή με τον ίδιο να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία όπως με τη χειρονομία που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αθλητών που συμμετείχαν στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η οποία είναι βγαλμένη από το gear 5 του Luffy.
Ο 25χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους φαίνεται πως εμπνέεται από τον κεντρικό χαρακτήρα του «One Piece», τον Monkey D. Luffy, ο οποίος όπως έχει πει και κατά το παρελθόν είναι και ο αγαπημένος του ήρωας και δείχνει να του δίνει μία υπερφυσική δύναμη, καθώς και κατά την παρουσίαση των αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων στον τελικό του μήκους στο Τόκιο είχε μιμηθεί το gear 2 του Luffy.
Την αγάπη του για τον Luffy τη δείχνει και στον λογαριασμό του στο Instagram καθώς το όνομα που χρησιμοποιεί είναι Μίλτος D. Τεντόγλου.
Πριν την αναχώρησή του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022 (όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο), ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο άλμα εις μήκος, συνεχάρη μέσω βίντεο το Μισάτο για την 50ή επέτειο της ίδρυσης του Δήμου και επανέλαβε για ακόμα μία φορά την αγάπη του για την Ιαπωνία, μιλώντας μάλιστα άπταιστα ιαπωνικά.
«Συγχαρητήρια στην πόλη Μισάτο για την 50ή επέτειο της ίδρυσης του Δήμου. Είμαι ο Μίλτος Τεντόγλου, ευχαριστώ για το προπονητικό κέντρο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Προσβλέπω σε περισσότερες ανταλλαγές ανάμεσα στο Μισάτο και την Ελλάδα. Αγαπάω την Ιαπωνία», είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος πρωταθλητής.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Ο Άρης προηγήθηκε στο 31′ με τον Γκαρέ, στο δεύτερο μέρος όμως «έκατσε» πίσω και και τελικά το πλήρωσε με ισοφάριση από τον Βέρμπιτς (58′), με το τελικό 1-1 στη Λιβαδειά να αφήνει σαφώς πιο ικανοποιημένους τους γηπεδούχους. Τρία δοκάρια οι κίτρινοι.
LIVE: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για την 1η αγωνιστική των play offs 1-4 της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
LIVE: Γουέστ Χαμ – Λιντς. Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Γουέστ Χαμ – Λιντς για τα προημιτελικά του FA Cup. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 3.