Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Διασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών στη Θεσσαλονίκη

Διασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικές κοινωνικές δομές για την Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν την λειτουργία τους μετά την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους καθώς και οι δομές των αστέγων, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στη Θεσσαλονίκη μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης τους για τα επόμενα 2 χρόνια.

Με ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι παραπάνω δομές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027» και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 711.783,06 και 1.985.886,03 ευρώ αντίστοιχα, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι την 31/12/2025.

Πρόκειται για δομές με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο, καθώς ο Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους απευθύνεται σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, ενώ οι Δομές αστέγων που περιλαμβάνουν το Υπνωτήριο Αστέγων και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων απευθύνονται σε άτομα που βιώνουν ή απειλούνται από τον στεγαστικό αποκλεισμό.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη διεύρυνση και τη βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να επιτύχει το στόχο της κοινωνικής συμπερίληψης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

inSports

Χαμός και στον Άγιο Νικόλαο: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία των τροπαίων στην Κρήτη (vid)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024