Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Champions League παίζουν ρόλο και οι λεπτομέρειες

Στο Champions League παίζουν ρόλο και οι λεπτομέρειες

Tα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο αισιοδοξίας ενόψει των ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια γλυκόπικρη γεύση άφησαν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στους οπαδούς τους, στους πρώτους αγώνες των play offs του Champions League.

Δύο ήττες μικρής έκτασης, στις λεπτομέρειες, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι παίκτες των δύο ελληνικών ομάδων, ήταν πιο εύστοχοι ή απέφευγαν τα λάθη.

Αν θέλεις να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, τότε και τα δύο αποτελέσματα προσφέρονται γι’ αυτό, ανοίγοντας μάλιστα και παράθυρο αισιοδοξίας ενόψει των ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, σε αυτό το επίπεδο, η επιτυχία από την αποτυχία, η πρόκριση από τον αποκλεισμό δεν είναι ούτε ένα τσιγάρο δρόμος και καλό θα ήταν, να μελετήσουν καλά Γιοβάνοβιτς και Αλμέιδα τα δύο πρώτα ματς.

Οι ήττες δεν ήρθαν τυχαία και τα ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, οι οποίες, όμως στα ματς του Champions League κάνουν τη διαφορά.

Τα αμυντικά προβλήματα και ο Σπόραρ

Αρχίζοντας από τον Παναθηναϊκό, είναι γεγονός ότι το γκολ του εξαιρετικού Μαντσίνι έσωσε την κατάσταση και διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα ενόψει του παιχνιδιού της Τρίτης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην διαπιστώσει τα αμυντικά προβλήματα που έχουν οι «πράσινοι» ειδικά στο κέντρο της άμυνας και τα οποία πρόσφεραν τα δύο γκολ της Μπράγκα. Μάγκνουσον και Γεντβάι σίγουρα δεν αποτελούν απροσπέλαστο δίδυμο, αφήνουν πολλούς κενούς χώρους και έχουν εμφανέστατο πρόβλημα επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αβίαστα λάθη και από τους δύο.

Όλα αυτά φάνηκαν στην Πορτογαλία και σίγουρα θα λέγαμε άλλα πράγματα τώρα, εάν δεν υπήρχε ο Μπρινιόλι. Ειδικά στη φάση του 94ου λεπτού που είπε «όχι» στον Λόπες και αμέσως μετά ο 26χρονος Αργεντινός πέτυχε το γκολ και έσωσε την παρτίδα! Αν δεν ήταν σε ετοιμότητα ο Ιταλός τερματοφύλακας στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, τώρα δεν θα μιλούσαμε καν για τη ρεβάνς.

Πέρα, από την άμυνα, ο Σπόραρ «βροντοφωνάζει» με κάθε τρόπο στον Γιοβάνοβιτς ότι δεν έχει θέση στην αρχική ενδεκάδα του «τριφυλλιού». Τι άλλο πρέπει να κάνει ο Σλοβένος για να μείνει στον πάγκο και να προτιμηθεί ο Ιωαννίδης; Η φάση του 61, όσα και ελαφρυντικά να χρησιμοποιήσεις για τον Σπόραρ, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι δεν έχει το ένστικτο του σκόρερ.

Σε κενή εστία και ουσιαστικά αφύλαχτος βρήκε τη μπάλα με τέτοιο τρόπο που ήταν αδύνατο να μπει γκολ. Και παίζοντας εκτός έδρας, με ισχυρές ομάδες όπως η Μπράγκα είναι σίγουρο ότι δεν θα σου κάνει ο Θεός τη χάρη, να σου προσφέρει ξανά τη μπάλα, στο πάρε-βάλε. Αν σπαταλήσεις τη μία φορά που θα σου παρουσιαστεί ανάλογη ευκαιρία, τότε δεν μπορείς να έχεις καλύτερη τύχη.

Η Μπράγκα δεν είναι ομάδα που πρέπει να τρομάξει τον Παναθηναϊκό. Είναι ισχυρή επιθετικά, αλλά το παιχνίδι της είναι σχετικά προβλέψιμο και αν το δουλέψουν καλά οι «πράσινοι» στη ρεβάνς, σε μία έδρα – φωτιά όπως διαμορφώνεται από την κίνηση των εισιτηρίων, τότε μπορεί ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League.

Το επιπόλαιο τελείωμα των φάσεων

Ιδια είναι και η μοίρα της ΑΕΚ στη ρεβάνς. Η ήττα με 1-0 από την Αντβέρπ δεν την καταδικάζει και μέσα στην «Αγιά Σοφιά» σίγουρα θα διαμορφωθεί μία εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το ματς του Βελγίου.

Ένα ματς που θα μπορούσε εύκολα να είχε διαφορετικό αποτέλεσμα, εάν ο Δικέφαλος ήταν πιο προσεκτικός στο τελείωμα των φάσεων και δεν έχανε σωρεία ευκαιριών. Είχε 74 ολόκληρα λεπτά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να πάει με άλλο αποτέλεσμα στη ρεβάνς, αλλά αποδείχθηκαν μάταια για τους παίκτες του Αλμέιδα.

Ούτε πάντως και η Αντβέρπ είναι ομάδα που μπορεί να τρομάξει την ΑΕΚ ειδικά μέσα στο γήπεδο της, ακόμα και εάν δεν καταφέρει τελικά να παίξει ο Λιβάι Γκαρσία που είναι το πιο πιθανό!

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κρατούν λοιπόν την τύχη στα χέρια τους. Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς δεν είναι καταδικαστικά και οι εντός έδρας ρεβάνς διαμορφώνουν μια ευνοϊκή κατάσταση. Αρκεί να παραμερίσουν την επιπολαιότητα που έδειξαν στα πρώτα ματς και να δώσουν βάρος στις λεπτομέρειες. Τότε μετά από χρόνια θα απολαύσουμε δύο ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Champions League…

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024