Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΠΑΣΟΚ ζητά αποπομπή Γρυσπολάκη ως απολογητή της αυτοδικίας των «πολιτοφυλάκων»

Το ΠΑΣΟΚ ζητά αποπομπή Γρυσπολάκη ως απολογητή της αυτοδικίας των «πολιτοφυλάκων»

Οργή ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Προέδρου του Μουσείου Ηρακλείου περί «κατανόησης και υπεράσπισης» της αυτοδικίας

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί ανάρτηση του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη, που πρόσφατα διορίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στην οποία δηλώνει κατανόηση και συμπαράσταση για τις πράξεις αυτοδικίας των αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων» στην Αλέξανδρούπολη, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις με βαριές κατηγορίες.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Με ανοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ζητείται από την αρμόδια υπουργό η αποπομπή ουσιαστικά του κ. Γρυσπολάκη από τη θέση του προέδρου ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η δημόσια τοποθέτηση του διορισμένου από την κ. Μενδώνη Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, περί «κατανόησης και υπεράσπισης» της αυτοδικίας, για την οποία η Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης παρέπεμψε τρεις κατοίκους του Έβρου, είναι αδιανόητη.

Μπορεί ένα πρόσωπο που λειτουργεί ως δημόσιος απολογητής της αυτοδικίας και νομιμοποιεί τη βία να παραμένει Πρόεδρος σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας;»

Απέσυρε την ανάρτηση ο κ. Γρυσπολάκης

Ύστερα απο τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Γρυσπολάκης προχώρησε στην απόσυρση της επίμαχης ανάρτησης. Τους λόγους εξήγησε με νέα ανάρτηση του όπου σημειώνει:

«Ανήρτησα προ έξι ωρών μία άποψη για τα συμβαίνοντα στον Έβρο και την αυτοδικία εις βάρος αλλοδαπών. Βασίσθηκα στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θεωρώ ότι προέτρεξα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς την απέσυρα προ ολίγου. Λυπούμαι εάν δυσαρέστησα φίλους (διαδικτυακούς και πραγματικούς). Όμως, η αγανάκτηαή μου για τα συμβαίνοντα στον Έβρο και σε άλλα μέρη της χώρας παραμένει σε υψηλές δόσεις. 

Δεν έχω προκαταλήψεις κατά αλλοδαπών. Αντιθέτως, πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι της Πολιτείας και το Διεθνές Δίκαιο. Και σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι του Έβρου έχουν την πλήρη κατανόησή μου για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται καθημερινά. Τέλος, δεν παύω να θεωρώ υποκρισία εκ μέρους κάποιων την μη παραδοχή ότι η χώρα βρίσκεται αυτές τις μέρες σε έναν άτυπο πόλεμο.»

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γρυσπολάκης τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΔΣ του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ύστερα από την ψήφιση νόμου που άλλαξε το καθεστώς των πέντε μεγάλων αρχαιολογικών μουσείων της χώρας (του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου), που πλέον δεν είναι υπηρεσίες του υπουργείου αλλά αυτοτελή ΝΠΔΔ, με διοικήσεις που διορίζει ο/η εκάστοτε υπουργός Πολιτισμού. Για την αλλαγή του καθεστώτος των μεγάλων μουσείων είχαν υπάρξει μεγάλες αντιδράσεις από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και την ευρύτερη αρχαιολογική επιστημονική κοινότητα.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024