Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητέρα σκέφτεται να ονομάσει το παιδί της Σταχτοπούτα - Δίχασε το διαδίκτυο

Μητέρα σκέφτεται να ονομάσει το παιδί της Σταχτοπούτα – Δίχασε το διαδίκτυο

Εσείς τι λέτε;

Το όνομα Σταχτοπούτα προέρχεται από τη γαλλική λέξη «Cendrillon», η οποία στα αγγλικά μεταφράζεται σε «μικρό σταχτοκόριτσο».

Η Σταχτοπούτα αποτελεί ένα από τα πιο περιγραφικά ονόματα πριγκιπισσών της Disney, καθώς πριν γίνει πριγκίπισσα, η θετή οικογένειά της την φώναζε έτσι επειδή ήταν βρώμικη απ’ τις στάχτες της κουζίνας.

Κατά καιρούς, γονείς πηγαίνουν κόντρα στην παράδοση, που θέλει το μωρό τους να παίρνει το όνομα της γιαγιάς ή του παππού, και δίνουν στα κοριτσάκια τους ονόματα που θυμίζουν πριγκίπισσες, όπως

Μόνο που αυτή η μητέρα δίχασε το διαδίκτυο με την επιλογή της, αφού σκέφτεται να ονομάσει την μέλλουσα κόρη της… Σταχτοπούτα.

Με ένα post στο Reddit, η εν λόγω γυναίκα αποκάλυψε την επιθυμία της να δώσει το συγκεκριμένο όνομα στο μωρό της και ζήτησε γνώμες σχετικά με την επιλογή της.

«Γεια σας παιδιά! Έχω ξαναγράψει εδώ για ονόματα κοριτσιών και όλοι μου δώσατε όμορφα ονόματα, αλλά τώρα χρειάζομαι τη γνώμη όλων σας για ένα όνομα. Το αγόρι μου πιστεύει ότι είναι χαζό και ότι θα την κοροϊδέψουν γι’ αυτό, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι χαριτωμένο; Σταχτοπούτα και σκέφτηκα ότι το Cindy ή το Ella θα ήταν ένα χαριτωμένο παρατσούκλι. Δεν θέλω να την κοροϊδεύουν καθόλου, αλλά για μένα είναι χαριτωμένο… παρακαλώ κάθε συμβουλή εκτιμάται», έγραψε χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή της.

Opinion
by u/Alarmed_Tax_8203 in BabyNames

Οι απαντήσεις έπεσαν βροχή, με τους χρήστες να εκφράζουν την άποψή τους. Άλλοι ανέφεραν ότι το όνομα αυτό δεν είναι το κατάλληλο για ένα παιδί, άλλοι μοιράστηκαν την προσωπική τους ιστορία και άλλοι ανέφεραν ότι η μικρή μπορεί να αντιμετωπίσει πειράγματα στο σχολείο.

«Η Belle ή η Ariel είναι χαριτωμένα ονόματα πριγκίπισσας. Το όνομα Σταχτοπούτα δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί σε έναν άνθρωπο. Είναι εντάξει για μια γάτα ή ένα χάμστερ, αλλά για ένα κοριτσάκι… Με όλο το σεβασμό, όχι, γλυκιά μου, όχι», έγραψε κάποιος.

Ένας άλλος σημείωσε: «Είμαι νηπιαγωγός και στο σχολείο υπήρχε ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Σταχτοπούτα. Κανείς δεν την κορόιδευε απ’ όσο ξέρω».

«Απλά ονόμασέ την Ella. Η Σταχτοπούτα δεν είναι καλή ιδέα», πρότεινε ένας τρίτος.

Η ιστορία της Σταχτοπούτας

Η ιστορία μιας κοπέλας, με το όνομα Σταχτοπούτα, γράφτηκε το 1634 από τον Τζιαμπατίστα Μπασίλ και ξαναγράφτηκε το 1697, από τον Σαρλ Περώ ωστόσο έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα την ταινία της Ντίσνεϊ το 1950.

Η «καταγωγή» της όμως αμφισβητείται από πολλούς, αφού σε κινέζικα χειρόγραφα από το 850 μ.Χ, αλλά και σε ένα μύθο από την αρχαία Αίγυπτο έχουν εντοπιστεί διάφορα κοινά σημεία με την ιστορία της Σταχτοπούτας.

Σε κάθε περίπτωση, η αφήγηση της πριγκίπισσας ήρθε από τους αδερφούς Γκριμ το 1812. Στην εκδροχή των Γκριμ, οι αδερφές της Σταχτοπούτας κόβουν κανονικά κομμάτια από τα πόδια τους για να χωρέσουν στο γοβάκι και τελικά προδίδονται από το αίμα που τρέχει. Στο τέλος, τα περιστέρια, τα οποία έχουν τον ρόλο της νονάς-νεράιδας, παίρνουν εκδίκηση για τον τρόπο που κακομεταχειρίζονταν τη Σταχτοπούτα και αφαιρούν από εκείνες με βασανιστικό τρόπο τα μάτια.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024