Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πεδίο μαχών οι 1.300 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πεδίο μαχών οι 1.300 μονάδες

Στις 1.295,93 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πεδίο μαχών μεταξύ αγοραστών και πωλητών έχουν αναδειχθεί οι 1.300 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ούτε σήμερα κατάφερε να διασπάσει το επίπεδο, καθώς η όποια «επίσκεψη» του γενικού δείκτη ενεργοποιεί τις πιέσεις. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,17% στις 1.295,93 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 70 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ κατάφερε να μείνει όμως κοντά στη ζώνη των 1.300 μονάδων, με στόχο να κρατήσει έως την Παρασκευή τα κέρδη της εβδομάδας, με τον τζίρο να αποτυπώνει την αναμονή που υπάρχει στην αγορά ώστε να αφομοιωθούν τα επίπεδα μετά την αντίδραση των πρώτων συνεδριάσεων της εβδομάδας. Αλλά αυτό γίνεται την ώρα που το κλίμα διεθνώς είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΧΑ ακολουθεί άκριτα την τάση.

Έτσι, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές βλέπουμε μια καθαρά τεχνική κίνηση της αγοράς, χωρίς να υπάρχουν σαφή μηνύματα για την βραχυπρόθεσμη πορεία της. Στον Γενικό Δείκτη, με γνώμονα τις 1.265 μονάδες, ο δρόμος για την περιοχή των 1.400 μονάδων είναι ανοιχτός, με μια πρώτη στάση στις 1.345 μονάδων. Κάθε επιστροφή στις 1.290 μονάδες με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ενδυναμώνει την αξία των ευρημάτων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean ήταν η πρωταγωνίστρια της συνεδρίασης, με το +8,32% που κατέγραψε, ενώ ισχυρά ήταν και τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, ΟΤΕ και Λάμδα. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Σαράντης, Πειραιώς, Quest, Coca Cola, Εθνική, Cenergy και Autohellas, ενώ σε αρνητικά οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Jumbo, Eurobank και ΟΠΑΠ. Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια δέχτηκαν μεγαλύτερες πιέσεις.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024