Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιά: Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία στην Αλεξανδρούπολη

Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς Φέρες

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία της Αλεξανδρούπολης στάλθηκε στους κατοίκους το μεσημέρι της Τετάρτης (23/8).

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Κοίλα και Μελία απομακρυνθείτε προς Φέρες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει η σχετική ενημέρωση.

Η φωτιά καίει για 5η ημέρα στην περιοχή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν από το πρωί να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα της  Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις αμείωτες, τους εθελοντές και τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν πυρετωδώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου.

Κλειστή η Εγνατία Οδός

Την ίδια ώρα προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αλλά και της Εθνικής οδού Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα, λόγω των πυρκαγιών, γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αύρα Αλεξανδρούπολης

Η πύρινη λαίλαπα, που συνεχίζει να καίει στην Αλεξανδρούπολη άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στη χλωρίδα του Νομού, καμένες περιουσίες και σπίτια.

Η φωτιά έχει φτάσει ήδη στον οικισμό Αύρα στην Αλεξανδρούπολη, με τις εστίες να είναι πολλές και σε διαφορετικά σημεία.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να μην φτάσει η φωτιά στον οικισμό από νωρίς το πρωί ενώ οι κάτοικοι δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Οι επίγειες δυνάμεις, που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παρακολουθώντας την πορεία του μετώπου στη Δαδιά, οι δασικές υπηρεσίες του Νομού σε συνάρτηση και με τους βορειοανατολικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή οδηγώντας την πύρινη απειλή νοτιοδυτικά και μόλις συναντήσει μία ρεματιά να δημιουργεί μέτωπα με γεωμετρική πρόοδο, εκτιμούν, ότι αν δεν τελειώσει η πυρκαγιά της Δαδιάς, που είναι βορειότερα, δεν θα ηρεμήσει ο νότιος Έβρος, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024