Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εριέττα Κούρκουλου: Ξεσπά για τους influencers - «Ποια ακριβώς είναι η επιρροή σας, τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται;»

Εριέττα Κούρκουλου: Ξεσπά για τους influencers – «Ποια ακριβώς είναι η επιρροή σας, τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται;»

Ενώ η χώρα δοκιμάζεται από τις φωτιές κάποιοι δείχνουν να αδιαφορούν και συνεχίζουν να ποστάρουν φωτογραφίες τους από τις διακοπές τους.

Δύσκολες ώρες περνά η χώρα, με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται στην Αττική, την Αλεξανδρούπολη, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους και αφήνουν πίσω τους ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η Εριέττα Κούρκουλου είναι μια γυναίκα με έντονη κοινωνική δράση, κυρίως για την προστασία των ζώων, του φυσικού περιβάλλοντος και των παιδιών.

Η ίδια προχώρησε σε μία οργισμένη ανάρτηση στα social media για τους influencers, που ενώ η χώρα δοκιμάζεται από τις φωτιές εκείνοι δείχνουν να αδιαφορούν και συνεχίζουν να ποστάρουν φωτογραφίες τους από τις διακοπές σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Μεταξύ άλλων, η ιδρύτρια του Save a Greek Stray αναρωτήθηκε ποια είναι η επιρροή τους «τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται και χάνονται ζωές» ενώ σημείωσε ότι λυπάται.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Αναρωτιέμαι, όλοι εσείς οι “influencers” που ποστάρετε από τη Μύκονο… ποια ακριβώς είναι η επιρροή σας, τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται και χάνονται ζωές; Έτσι εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά; Πως θα γίνουν ενεργοί πολίτες; Πως θα νοιαστούν για το συνάνθρωπο; Από τη φούσκα τους; Από τη φούσκα που εσείς δημιουργείτε; Λυπάμαι!».

Δείτε την ανάρτησή της

Aγανακτισμένη και η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Νωρίτερα και η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε μία ανάρτηση για τις φωτιές. Η παρουσιάστρια δημοσίευσε μερικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «χάνονται ψυχές, καίγονται περιουσίες, καταστρέφεται ολοσχερώς η φύση».

Μάλιστα, ανέφερε ότι το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο και το μόνο που αλλάζει πλέον είναι ο αριθμός των νεκρών, τα ονόματα των περιοχών που παραδόθηκαν στις φλόγες και ο συνολικός αριθμός των καμένων στρεμμάτων γης.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Πονάει η ψυχή μας… Η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη κι εμείς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των νεκρών, τα ονόματα των περιοχών που παραδόθηκαν στις φλόγες και ο συνολικός αριθμός των καμένων στρεμμάτων γης. Δυστυχώς ο απολογισμός είναι πάντα τραγικός.

Πότε θα καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι πρέπει να αλλάξουν στρατηγική; Δαπανούμε τεράστια ποσά του εθνικού προϋπολογισμού για τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα αντί να εξοπλίσουμε και την πυροσβεστική μας με περισσότερα και πιο σύγχρονα μέσα. Ζητάμε διεθνή βοήθεια όταν έχει ήδη επέλθει η καταστροφή..

Το χειρότερο όλων είναι ότι κάθε χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται. Πότε θα γίνει μία ουσιαστική συζήτηση και θα βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις; Όταν δεν θα έχει μείνει ούτε ένα δέντρο όρθιο στην Ελλάδα; Χάνονται ψυχές, καίγονται περιουσίες, καταστρέφεται ολοσχερώς η φύση. Φτάνει πια.. Στο τέλος θα αναπνέουμε μόνο διοξείδιο του άνθρακα σ’ αυτή τη χώρα!».

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024