Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εβρο: Εκκενώνονται αποθήκες με πυρομαχικά στις Σάπες

Φωτιά στην Εβρο: Εκκενώνονται αποθήκες με πυρομαχικά στις Σάπες

Τα πυρομαχικά μεταφέρονται σε άλλες αποθήκες ιγκλού

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρονται πυρομαχικά από δύο αποθήκες στρατοπέδων του Έβρου στις Σάπες, ενώ είναι νωπές οι μνήμες από τις εκρήξεις λόγω φωτιάς στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην Νέα Αγχίαλο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο στρατός έχει ξεκινήσει τη μεταφορά πυρομαχικών από διάφορα στρατόπεδα προκειμένου να αποθηκευτούν σε ασφαλή σημεία, μακριά από τις φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ, τα στρατόπεδα είναι απολύτως ασφαλή και τα πυρομαχικά από τις δύο υπέργειες αποθήκες στον Εβρο μεταφέρονται σε άλλες αποθήκες ιγκλού.

Έπειτα από εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων που εδρεύουν στον Νομό Έβρου βρίσκεται σε επιφυλακή εντός των Στρατοπέδων.

Στο μεταξύ συναγερμός είχε σημάνει στην Αλεξανδρούπολη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, καθώς το πύρινο μέτωπο πλησίαζε αποθήκες πυρομαχικών.

Τοπικά μέσα έκαναν αναφορές σε εκρήξεις τονίζοντας όμως ότι δεν προέρχονται από τις αποθήκες πυρομαχικών αλλά από το κοντινό στην περιοχή πεδίο βολής, όπου υπερθερμάνθηκαν ορισμένα θαμμένα και μη εντοπισμένα βλήματα από παλαιότερες βολές.

Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες στρατού σε ολόκληρο τον Εβρο έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Εχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε παρέβριο και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή κατόπιν διαταγών του ΑΓΕΕΘΑ.

Μια «ανάσα» οι φλόγες από την 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα

Στην περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας έφθασαν το πρωί οι φλόγες. Άμεσα ακινητοποιήθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της ασφάλειας του αεροδρομίου ενώ απογειώθηκαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις στην περίμετρο της Βάσης.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024