Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Νέο κοίτασμα πετρελαίου στο Σουέζ

Αίγυπτος: Νέο κοίτασμα πετρελαίου στο Σουέζ

Η νέα ανακάλυψη έγινε από την αιγυπτιακή Cheiron μέσω του εξερευνητικού πηγαδιού GNN-11

Νέο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στο Geisum and Tawila West Concession στον Κόλπο του Σουέζ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Η νέα ανακάλυψη έγινε από την αιγυπτιακή Cheiron μέσω του εξερευνητικού πηγαδιού GNN-11, που παράγει επί του παρόντος περισσότερα από 2.500 βαρέλια την ημέρα, ανέφερε το υπουργείο και πρόσθεσε ότι το πηγάδι είναι το τέταρτο που ολοκληρώνεται και άλλα τρία πηγάδια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της τρέχουσας φάσης εξερεύνησης.

Η συνολική παραγωγή από το κοίτασμα, που βρίσκεται στο North Geisum, έφτασε τα 23.000 βαρέλια την ημέρα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πετρελαϊκά deals

Τα τέλη Ιουλίου το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος άναψε το πράσινο φως δεσμευτικές συμφωνίες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, με στόχο τη γεώτρηση πολλαπλών εξερευνητικών πηγαδιών. Όπως έγραψε τότε το Reuters, οι πολλαπλές συμφωνίες «περιλαμβάνουν δύο έργα για την αναζήτηση φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου στη Μεσόγειο Θάλασσα και ένα έργο για την αναζήτηση πετρελαίου δυτικά του Κόλπου του Σουέζ».

Η Αίγυπτος έχει ετοιμάσει σχέδια για τη γεώτρηση συνολικά 35 εξερευνητικών πηγαδιών τα επόμενα δύο χρόνια με κόστος 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η Upstream αυτόν τον μήνα.

Μιλώντας στη Βιέννη νωρίτερα τον Ιούλιο, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El Molla είπε ότι η Eni, η Chevron, η ExxonMobil, η Shell και η BP θα ανοίξουν συνολικά 35 ερευνητικά πηγάδια από τώρα έως τον Ιούλιο του 2025.

Από αυτά τα πηγάδια, τα 21 θα γίνουν το οικονομικό έτος 2023-2024, ενώ τα 14 θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους 12 μήνες, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πρακτορείο ειδήσεων της Emirates WAN. Ο El Molla δεν μπήκε στις λεπτομέρειες των ερευνών, αλλά η συμβουλευτική Welligence Energy Analytics έχει επισημάνει ορισμένες από τις περιοχές όπου βρίσκονται παρατεταγμένα βασικά πηγάδια.

Η Αίγυπτος εισάγει σήμερα αέριο από το Ισραήλ και πρόκειται να λάβει αέριο από το έργο φυσικού αερίου της Chevron Aphrodite στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024