Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσωρινό φρένο στις τιμές της αμόλυβδης

Προσωρινό φρένο στις τιμές της αμόλυβδης

Η μείωση αυτή δεν έχει φανεί ακόμα στην αντλία και εκτιμάται πως θα αρχίσει να αποτυπώνεται εντός της εβδομάδας

Φρενάρουν οι ανατιμήσεις των καυσίμων με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να διατηρείται σχεδόν αμετάβλητη έναντι της περασμένης Παρασκευής 4 Αυγούστου.

Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς, δεν μπορεί να προβλεφθεί η πορεία των διεθνών τιμών του αργού και των προϊόντων του για το προσεχές χρονικό διάστημα κι ενώ ήδη το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ έκανε ρεκόρ τετραμήνου σκαρφαλώνοντας στα 86 δολάρια το βαρέλι.

Αρα με πιο απλά λόγια μπορεί πρόσκαιρα να καταγράφεται μία αποκλιμάκωση των τιμών, ωστόσο οι αυξήσεις αναμένεται να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Παράγοντες της ελληνικής πετρελαιαγοράς εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα οι τιμές του Μπρεντ θα κινούνται ανάμεσα στα 75 με 83 δολάρια το βαρέλι.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν τη μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα 1,960 ευρώ ανά λίτρο. Πρόκειται για τιμοληψίες της 6ης Αυγούστου.

Την περασμένη Παρασκευή 4 του μηνός το συγκεκριμένο καύσιμο ήταν στα 1,962 ευρώ ανά λίτρο έχοντας ακολουθήσει ένα μηνιαίο ράλι αυξήσεων κοντά στα 0,10 ευρώ ανά λίτρο.

Και από τα στοιχεία των τιμών που δημοσιεύουν τα διυλιστήρια και αναρτώνται από τη γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης προκύπτει πως το κόστος της αμόλυβδης βενζίνης υποχωρεί. Μάλιστα από τις 2 Αυγούστου έως και σήμερα 7 του μηνός καταγράφεται μία μείωση κοντά στα 0,02 ευρώ ανά λίτρο.

Η μείωση αυτή δεν έχει φανεί ακόμα στην αντλία και εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς πως θα αρχίσει να αποτυπώνεται εντός της εβδομάδας.

Οπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς οι μεταβολές των χρηματιστηριακών τιμών των πετρελαιοειδών περνούν στα διυλιστήρια με μία καθυστέρηση τεσσάρων ημερών κι αυτό καθώς οι εγχώριοι ενεργειακοί όμιλοι τιμολογούν με τον μέσο όρο των προηγούμενων τεσσάρων ημερών.

Οπως και να έχει σε μία περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη και η ζήτηση σε καύσιμα ανεβαίνει οι τιμές της βενζίνης τραβούν την ανηφόρα…

Οι τιμές απογειώθηκαν

Οσοι κάνουν διακοπές στα νησιά διαπιστώνουν και μεγαλύτερες αυξήσεις αλλά και υψηλότερες τιμές. Ετσι στις Κυκλάδες η βενζίνη πωλείται πάνω από τα 2 ευρώ ανά λίτρο (2,039) στην Κέα μέχρι και τα 2,45 ευρώ ανά λίτρο στη Μήλο. Στα Δωδεκάνησα οι τιμές της βενζίνης ξεκινούν λίγο πάνω από τα 2 ευρώ ανά λίτρο (2,003) στη Ρόδο και φτάνουν στα 2,369 ευρώ ανά λίτρο στην Πάτμο.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι τιμές ξεκινούν από τα 1,899 στη Λέσβο και φτάνουν τα 2,28 ευρώ ανά λίτρο στη Λήμνο. Στη Ζάκυνθο οι τιμές της αμόλυβδης ξεκινούν από τα 1,925 ευρώ ανά λίτρο και φτάνουν στα 2,15 ευρώ ανά λίτρο. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη το εύρος τιμών είναι από τα 1,972 ευρώ ανά λίτρο μέχρι τα 2,167 ευρώ ανά λίτρο.

Στη Λευκάδα οι τιμές της αμόλυβδης ξεκινούν από τα 1,979 και φτάνουν μέχρι τα 2,238 ευρώ ανά λίτρο. Στην Κέρκυρα η βενζίνη πωλείται από τα 1,979 μέχρι τα 2,198 ευρώ ανά λίτρο.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024