Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας: Καλούμε τα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη

Γλαβίνας: Καλούμε τα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη

Ο Θανάσης Γλαβίνας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδρανεί

Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και την κυβέρνηση καλεί το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να στηρίξουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη για τον αποκλεισμό του συνδυασμού τού ναζιστή καταδικασμένου για δεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη.

Μιλώντας σε εκπομπή της ERTNews, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, υπενθύμισε αρχικά τη διαχρονική στάση του Κινήματος απέναντι στα εν λόγω μορφώματα.

«Πρωτοστατήσαμε στη μάχη ενάντια στην ακροδεξιά, όπως αυτή εξελίχθηκε μέσα από διάφορα γεγονότα: την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, την είσοδό της στη Βουλή, τα εγκλήματα που διέπραξε στη συνέχεια, την καταδίκη της. Τώρα, βρισκόμαστε σε ένα επόμενο στάδιο», σημείωσε ο κ. Γλαβίνας.

Όπως ανέφερε, «κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ψηφίσαμε και συμβάλαμε στην τροπολογία που είχε κατατεθεί, για τον αποκλεισμό όσων έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα εγκλήματα, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το πράξαμε κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα, η ουσία της οποίας ήταν να προστατεύσουμε την ίδια μας τη Δημοκρατία».

«Η κυβέρνηση αδρανεί»

Και προσέθεσε πως «ερχόμαστε σήμερα όπου η κυβέρνηση βλέπουμε ότι αδρανεί, για αυτό μιλάμε για σκοπιμότητες. Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί δεν φέρνει αντίστοιχη ρύθμιση, όπως έκανε στις εθνικές εκλογές, τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις ευρωεκλογές που έρχονται σε λίγους μήνες».

«Δεν μπορεί να λειτουργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά: Αν μας βολεύει ή όχι. Πρέπει να υπάρχει μία σταθερή κατεύθυνση, που λέει ότι η Δημοκρατία μας μάχεται τους εχθρούς της, οι οποίοι δεν σέβονται τις αρχές της και έχουν αλλότριους σκοπούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε πως η μάχη απέναντι στην ακροδεξιά είναι μία συνεχής προσπάθεια «και γι’ αυτό καλούμε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και την κυβέρνηση να συμβάλλουν σε αυτό. Γιατί, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν ο Κασιδιάρης εκλεγεί, ενδεχομένως αν περάσει και στον δεύτερο γύρο, και στη συνέχεια τεθεί σε αργία».

«Επιπλέον είναι αναγκαίο να υπάρξει πρόληψη και να εξηγήσουμε στον κόσμο τι ακριβώς πρεσβεύει αυτό το μόρφωμα, ποια είναι η ιδεολογία του, εκπροσωπούμενο σήμερα υπό το κέλυφος των Σπαρτιατών στη Βουλή», σημείωσε καταληκτικά ο Θανάσης Γλαβίνας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024