Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Οι αναρτήσεις των δύο ηγετών στο X μετά το τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Οι αναρτήσεις των δύο ηγετών στο X μετά το τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί στις 19:50 με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί στις 19:50 και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στη χώρα μας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέροντας πως θα πραγματοποιηθούν «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόνισε πως σκοπός της επίσκεψης και των συζητήσεων, είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να προστατευτεί η «ανθρώπινη ζωή και η ελευθερία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Επόμενη επίσκεψη στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη φτάσει. Συνάντηση με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία. Η ατζέντα περιλαμβάνει ό,τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και την ελευθερία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι.

Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων: κοινή συνάντηση με βαλκανικούς ηγέτες, συντονισμός της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, αμυντική συνεργασία, ασφάλεια. Επίσης, χωριστές συνομιλίες για διμερή θέματα.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Καθημερινά ενισχύουμε το κράτος μας, τους πολεμιστές μας και τη συνεργασία μας με τους εταίρους».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ηγετών, σε μία σχετική ανάρτηση προχώρησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου και τόνισε πως η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Είναι χαρά μου να υποδέχομαι τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αθήνα! Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Και στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024