Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Goldman Sachs: Προς πώληση το τμήμα επενδυτικών συμβουλών

Goldman Sachs: Προς πώληση το τμήμα επενδυτικών συμβουλών

Ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο της πενταετούς θητείας του ως επικεφαλής της τράπεζας

Την πώληση της δραστηριότητας παροχής επενδυτικών συμβουλών την οποία απέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια, διερευνά η Goldman Sachs σηματοδοτώντας μια περαιτέρω υποχώρηση από τις προσπάθειες να γίνει μια μεγάλη τράπεζα που θα εξυπηρετεί μια ευρύτερη γκάμα πελατών.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «αξιολογεί εναλλακτικές λύσεις» για την εταιρεία χρηματοοικονομικής διαχείρισης που διαθέτει, η οποία περιλαμβάνει το τμήμα επενδυτικών συμβουλών και εποπτεύει περίπου 29 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Η εταιρεία αναπτύχθηκε από την United Capital, μια επιχείρηση επενδυτικών συμβουλών με έδρα την Καλιφόρνια που απέκτησε η Goldman έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Η συμφωνία ήρθε καθώς η Goldman πίεζε να εξυπηρετήσει ένα ευρύτερο φάσμα πελατών.

Πρόκειται για το δεύτερο deal που δρομολογεί ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον και το οποίο η Goldman θέλει να ακυρώσει. Η τράπεζα έθεσε φέτος προς πώληση την επιχείρηση διαδικτυακού δανεισμού GreenSky, που εξαγοράστηκε το 2021.

«Αναμένουμε να βρούμε ένα αποτέλεσμα που θα ωφελήσει τόσο τους πελάτες μας όσο και τους συμβούλους μας», ανακοίνωσε η τράπεζα σχετικά με την νέα αυτή προσπάθεια πώλησης τμήματος της Goldman Sachs.

Η δραστηριότητα διαχείρισης περιουσίας της Goldman έχει ιστορικά σταθμιστεί περισσότερο στους υπερπλούσιους – τους λεγόμενους πελάτες εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας – των οποίων ο πλούτος είναι τουλάχιστον κάποιες δεκάδες εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πελάτες της United Capital είχαν συνήθως πιο μέτρια περιουσία. Η συμφωνία πριν από τέσσερα χρόνια ήταν ένα σημάδι των προσπαθειών της Goldman να εξυπηρετήσει ένα ευρύτερο φάσμα πελατών.

«Ζόρια» για τον Nτέιβιντ Σόλομον

Ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο της σχεδόν πενταετούς θητείας του ως επικεφαλής της τράπεζας. Πέρα από τα σχέδια να πουλήσει την GreenSky, η Goldman αποφάσισε πέρυσι να ανακόψει τη διαδικτυακή της επιχείρηση λιανικής τραπεζικής Marcus.

Η Goldman εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και σε δραστηριότητες που είναι πιο προβλέψιμες και σταθερές από τις βασικές επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές της δραστηριότητες.

Στον τομέα διαχείριση περιουσίας, η Goldman έχει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό επίβλεψη, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας και της πλατφόρμας οικονομικής διαχείρισης χώρων εργασίας, Ayco. Η United Capital είχε περίπου 25 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση όταν η Goldman την εξαγόρασε.

Οι εγγεγραμμένοι επενδυτικοί σύμβουλοι έχουν άδεια να παρέχουν συμβουλές και μερικές φορές να διαχειρίζονται άμεσα χρήματα. Η τράπεζα διευκρίνισε πάντως ότι θα συνεχίσει να επενδύει στις υπηρεσίες της για να καλύπτει τέτοιους συμβούλους ως πελάτες.

πηγή: ot.gr

Sports in

Ελ Κααμπί: «Ήρθαμε για νίκη, το πιστεύαμε και κάναμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε» (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Άστον Βίλα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν θρίαμβο που όπως τόνισε πίστευαν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024