Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φιλικά οκτάδας

Φιλικά οκτάδας

Γιατί έβαλε ψηλά τον πήχη η Εθνική στην προετοιμασία.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ θα ταξιδέψει για ένα μεγάλο τουρνουά προερχόμενη από τέσσερις σερί ήττες στα ισάριθμα τελευταία φιλικά.

Και αν κάποιος προσθέσει και τις τρανταχτές απουσίες τότε θα τον πιάσει μελαγχολία και απαισιοδοξία. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς με εξαίρεση την ομάδα των ΗΠΑ οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στη Μανίλα στο δρόμο προς τα προημιτελικά (που είναι ο βασικός και ρεαλιστικός στόχος) δεν είναι απλά κατώτερες από Σερβία, Ιταλία, ΗΠΑ και Γερμανία.

Αλλά μόνο μία, η «λαβωμένη» από σημαντικές απουσίες Λιθουανία μπορεί να σταθεί στο ύψος της Σλοβενίας, της πρώτης μας αντιπάλου στα φιλικά που είχαμε και τις μοναδικές μας νίκες (2/2).

Τα φιλικά είναι για τους προπονητές το «λίπασμα» για τα επίσημα που ακολουθούν και ο χαμηλός πήχης της Εθνικής για τον πρώτο γύρο στον όμιλο απαιτεί μόλις μια καλή νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, καθώς απέναντι στην Ιορδανία για να μην νικήσουμε θα πρέπει ή να έχουμε πάει σε άλλο γήπεδο ή σε λάθος ώρα.

Από εκεί και πέρα ο «τελικός» πρόκρισης στην οχτάδα στο νέο όμιλο που θα σχηματιστεί θα είναι με τους Λιθουανούς και ενδεχομένως θα χρειαστεί και μια νίκη επί του Μαυροβουνίου (λογικά θα είναι στους «16» εκτός εάν πέσει θύμα έκπληξης από το Μεξικό ή την Αίγυπτο).

Σκόπιμα ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του ζήτησαν και εξασφάλισαν ίσως τα πιο δυνατά φιλικά των τελευταίων χρόνων όντας συνειδητοποιημένοι και θέλοντας να μετρήσουμε ξεκάθαρα τις δυνάμεις μας.

Επίσης όταν είχαμε κλείσει τα φιλικά και για το τουρνουά Ακρόπολις και για το Αμπου Ντάμπι δεν γνώριζε τότε κανείς για τις απουσίες των Σλούκα και Καλάθη παρά μόνο για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ενώ και για τον Γιάννη όλοι ήταν ψυλλιασμένοι ότι οι πιθανότητες να βρεθεί στην ομάδα ήταν απειροελάχιστες.

«Νομίζω ότι το ζητούμενο και ο λόγος που επιλέξαμε αυτά τα φιλικά είναι να δούμε τις αδυναμίες μας και να κρατήσουμε τα καλά ή να δουλέψουμε πάνω στα άσχημα όσο περισσότερο γίνεται για όταν θα έρθει το τουρνουά. Παίξαμε δύο δυνατά φιλικά με ομάδες που καλώς ή κακώς θεωρούνται φαβορί.

Βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά δεν ήμασταν αρκετά εύστοχοι για να κάνουμε ένα καλό σερί. Υπήρξαν φάσεις που η ρακέτα μας ήταν άδεια. και δεχόμασταν εύκολα καλάθια. Όλα αυτά είναι ζητούμενα. Σίγουρα παίζεις για τη νίκη αλλά το κύριο μέλημα είναι να δούμε που βρισκόμαστε για να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα» τόνισε ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα του Action 24 ενώ για το αν πιστεύει πως μπορεί να τα πάει καλά η Εθνική ήταν απόλυτος:

«Δεν έχουμε το περιθώριο. Υπάρχει καλό κλίμα, ομοψυχία, διάθεση για δουλειά. Κανείς δεν μπορεί να πει αν όλο αυτό φτάνει ή δεν φτάνει. Υπάρχει διάθεση να είμαστε όλοι μαζί, να ακούει ο ένας τον . Δεν σημαίνει ότι θα πάμε να σαρώσουμε, ούτε ότι θα πάμε να χάσουμε όλα τα ματς. Έχουμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε και θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».

Αυτό που ίσως πρέπει να απασχολήσει περισσότερο τον κόουτς Ιτούδη είναι το γεγονός ότι η ομάδα στα φιλικά έχασαν πάνω από μια φορά τη συγκέντρωση τους μέσα στα παιχνίδια και αν κόντρα στη Γερμανία μας επηρέασε και η διαιτησία στα υπόλοιπα το θέμα ήταν καθαρά πνευματικής διαχείρισης και συγκέντρωσης.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024