Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Με πυροβολισμούς στο Γκάζι και δολοφονία στην Ραφήνα σχετίζεται η «μαφία της Μυκόνου»

Αποκάλυψη: Με πυροβολισμούς στο Γκάζι και δολοφονία στην Ραφήνα σχετίζεται η «μαφία της Μυκόνου»

Νέα στοιχεία μετά από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής και δικαστικών λειτουργών. Η “παγίδα” του Facebook , οι πυροβολισμοί στην Ιερά Oδό και οι οικονομικές διαμάχες

Με επιθέσεις σε γνωστά νυκτερινά κέντρα στην Αθήνα και πιθανόν με μία ανεξιχνίαστη ανθρωποκτονία πριν από οκτώ χρόνια, πάλι στην Αττική συνδέεται η επονομαζόμενη «μαφία της Μυκόνου».

Αλβανοί που είχαν συλληφθεί προ μερικών εβδομάδων  σε κατάστημα της Σταδίου για  επίθεση σε ομοεθνή τους (σ.σ εργολάβο στο «νησί των Ανέμων») αλλά και ξυλοδαρμό μεσίτη στο συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων πριν από τρία χρόνια, φέρεται να   συσχετίζονται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. με περιστατικό πυροβολισμών μέσα σε πλήθος ατόμων σε νυκτερινό κέντρο στο Γκάζι τον περασμένο Μάρτιο.

Επιπλέον φέρεται να έχουν προκύψει σαφείς  ενδείξεις ότι   το δίκτυο των  αλλοδαπών σχετίζονται  με εξαφάνιση   από την Μύκονο κι ανθρωποκτονία-πιθανόν στην Αθήνα- ενός άλλου ομοεθνούς τους με τον οποίο είχαν «συγκρουστεί»   για διάφορα συμφέροντα στο τουριστικό νησί των Κυκλάδων!

Το επεισόδιο στην Αθήνα

Τον περασμένο Ιούνιο λοιπόν δύο Αλβανοί, ηλικίας 24 και 34 ετών από την Ασφάλεια Αττικής ύστερα  από επεισόδιο σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ενώ βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, έγιναν αντιληπτοί από ομοεθνή τους-εργολάβο στην Μύκονο- ο οποίος τους είχε κατηγορήσει για ληστεία σε  βάρος του  τον Νοέμβριο του 2022 στην περιοχή Δραφάκι   του νησιού.

Όμως οι δράστες είχαν εξαφανισθεί. Το θύμα του ξυλοδαρμού   είπε ότι θα καλέσει στην Αστυνομία και τότε οι δύο κατηγορούμενοι, προκειμένου να τον αποτρέψουν, του είπαν ότι οπλοφορούν, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διαφυγή τους όμως από το εμπορικό κέντρο, έσπασαν μια τζαμαρία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του φύλακα, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει.  Μετά από καταδίωξη ο 24χρονος ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, ενώ ο 34χρονος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και ακολούθησε καταδίωξη.

Τελικά, το όχημά του έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα στη λεωφόρο Κηφισού και ακινητοποιήθηκε, ενώ αμέσως μετά αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβαν.Τότε στην κατοχή τους  εντοπίστηκαν δύο  πιστόλια, πυρομαχικά και 16.000 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα είχε προκύψει ότι οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί σχετίζονταν και με τον άγριο ξυλοδαρμό , -τον Νοέμβριο του 2020 , με σιδερολοστό εξω από το σπίτι του, γνωστού κτηματομεσίτη της περιοχής  Το θύμα της εν λόγω επίθεσης είχε καταγγείλει αυθαιρεσίες σε βίλες, ξενοδοχεία και καταστήματα, εμπλέκοντας   ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο.

Η «μαφία της Μυκόνου» σχετίζεται με περιστατικό πυροβολισμών

Όμως φαίνεται ότι τελευταίες εβδομάδες από περαιτέρω έρευνες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ανέκυψε ότι ενας τουλάχιστον  εκ των εν λόγω Αλβανών της «μαφίας της Μυκόνου» σχετίζεται με περιστατικό πυροβολισμών , το ξημέρωμα της 12ης Μαρτίου 2023 , σε γνωστό νυκτερινό κέντρο στην Ιερά Οδό , το οποίο  συνδυάσθηκε με  συμπλοκή και τραυματισμό ατόμων. Σε ένα δείγμα της πολυδιάστατης δράσης των εν λόγω ατόμων.

Όμως   τα στελέχη των αρχών ασφαλείας κι οι δικαστικές αρχές ερευνούν αν το ίδιο σύστημα   ατόμων σχετίζεται και με  υπόθεση ανθρωποκτονίας πριν από οκτώ χρόνια η οποία φαίνεται και πάλι να σχετίζεται με την  «μαφία της Μυκόνου».

Στις αρχες του 2015 ο προαναφερόμενος αλβανός εργολάβος που κατήγγειλε και την ληστεία σε βάρος του είχε δεχθεί τότε  άγρια   επίθεση με μαχαίρι από δύο αδέρφια ομοεθνείς του, που ζούσαν και εργάζονταν στην Μύκονο.  Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά και  χρειαστηκε  να περάσει αρκετός καιρός για να αναρρώσει πλήρως.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς κατονόμασε τους δράστες με αποτέλεσμα να συλληφθούν  αλλά  αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τον Ιούνιο του 2015 ένας από τους δράστες ανεκοίνωσε στον αδελφό του ότι θα ταξιδευε  στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με μια κοπέλα  που  γνώρισε στο Facebook. Επιβιβάσθηκε  στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας κι εκτοτε τα ίχνη του εξαφανίσθηκαν.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου διαπίστωσαν από τις άρσεις απορρήτου ότι η εν λόγω γυναίκα την ίδια ημέρα της εξαφανισης του Αλβανού μιλούσε  με το θύμα αλλά και με  τον εν λόγω εργολάβο που είχε γίνει στόχος της επίθεσης με το μαχαίρι. Λίγες ημέρες αργότερα εκδόθηκε ενταλμα σύλληψης για τον Αλβανό επιχειρηματία αλλά και την συνομιλήτρια  του νεαρού Αλβανού στο διαδίκτυο.

Στην δικαστική διαδικασία που ακολούθησε υπήρξε απαλλαγή των κατηγορουμένων αφού εγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί τους ότι δεν είχαν καμιά σχέση με την  εξαφανιση του Αλβανού,  η σορός του οποίου δεν βρεθηκε ποτέ. Όμως τώρα φαίνεται  να έχουν δοθεί στις δικαστικές αρχές νέα στοιχεία για το το ακριβώς συνέβη μετα την αποβίβαση του εξαφανισθέντα στην Ραφήνα και  δημιουργείται  μία νέα εικόνα  των τεκταινομένων.

Με δικαστικούς λειτουργούς να μιλούν για έναν κύκλο εκδικητικών ενεργειών κι ανταποδοτικών κινήσεων μελών της «μαφίας της Μυκόνου» ύστερα από οικονομικές κι άλλες διαμάχες. Oπως και του γεγονότος  ότι αυτή ενεργοποιείται κι εξυπηρετεί τα συμφεροντα επιχειρηματιών που σχετίζονται με αυθαιρεσίες στο εν λόγω νησί των Κυκλάδων.

Sports in

Η εντυπωσιακή ανάρτηση της UEFA για τα ημιτελικά του Europa Conference League (pic)

Τα αστέρια των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών του Conference League με φόντο την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024