Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ορατοί σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Σαμοθράκη οι καπνοί

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ορατοί σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Σαμοθράκη οι καπνοί

Ο καπνός ταξιδεύει με κατεύθυνση προς τα δυτικά, σκεπάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Θράκης.

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο η από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο πυκνό δάσος της Μαύρης Πεύκης στην Αλεξανδρούπολη με ένα τεράστιο πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει την πόλη.

Μάλιστα όπως αποτυπώνεται σε δορυφορικές εικόνες, το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο ενώ ο καπνός ταξιδεύει με κατεύθυνση προς τα δυτικά, σκεπάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Θράκης.

Τα ίχνη του καπνού αρχικά έγιναν ορατά σε περιοχές της Κομοτηνής, όπως η Μαρώνεια. Όπως φαίνεται σε βίντεο μαύροι καπνοί από τη φωτιά που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη είναι ορατοί από τους οδηγούς που κινούνται στην Εγνατία οδό στο ύψος της Κομοτηνής.

Η φωτιά όπως φαίνεται από τη Σαμοθράκη

Οι πυκνοί καπνοί όμως φαίνονται και στη Σαμοθράκη με παραθεριστές και κατοίκους να κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο.

Η φωτιά όπως φαίνεται από την Ξάνθη

Ακολούθως, ο καπνός έφτασε και στην Ξάνθη, όπως φαίνεται και στις εικόνες του xanthinea.gr αν και αρκετά ασθενέστερος σε ένταση και έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργείται ενεργοποιήθηκε το 112 για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης καλώντας τους να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας μένοντας σε κλειστούς χώρους κλείνοντας πόρτες και παράθυρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ενώ η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση του πύρινου μετώπου ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες μέσα στο πυκνό πευκοδάσος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστική στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 28 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικός από Αθήνα και 31 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 14 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, Εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112. Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων των οικισμών Μελία, Πεύκα, Λουτρός και Νίψα σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή τους, το δεύτερο στις 14:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα προς Αλεξανδρούπολη, το τρίτο στις 16:30 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 17:45 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άνθεια προς Αλεξανδρούπολη.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024