Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: «Φίμωσαν» βουλευτή μας σε πανηγύρι στην Ροδόπη, επειδή το ζήτησε ο Τούρκος υποπρόξενος

ΠΑΣΟΚ: «Φίμωσαν» βουλευτή μας σε πανηγύρι στην Ροδόπη, επειδή το ζήτησε ο Τούρκος υποπρόξενος

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι αναμένει την καταδίκη του ανεπίτρεπτου συμβάντος από την κυβέρνηση, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, «του οποίου ο τοπικός βουλευτής σιώπησε, αν και μάρτυρας της προκλητικής αξίωσης του ψευδομουφτή και του Τούρκου υποπρόξενου»

«Σοβαρή πρόκληση» χαρακτηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη το «βέτο» του Τούρκου υποπρόξενου και του ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, για την παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, σε παραδοσιακή γιορτή στον Κέχρο Ροδόπης.

«Άβατα» δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, «ούτε και ‘μη αρεστοί‘ εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Και ξεκαθαρίζει πως «το ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά εργάστηκε για την άρση των αποκλεισμών και διασφάλισε έμπρακτα την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων μουσουλμάνων, δεν θα επιτρέψει τέτοιες επικίνδυνες μεθοδεύσεις».

Παράλληλα, τονίζει ότι αναμένει την καταδίκη του ανεπίτρεπτου συμβάντος από την κυβέρνηση, «αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο τοπικός βουλευτής σιώπησε, αν και μάρτυρας της προκλητικής αξίωσης του ψευδομουφτή και του Τούρκου υποπρόξενου».

«Persona non grata ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ»

Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, του ζητήθηκε να μην καθίσει στο τραπέζι των επισήμων και να μην εκφωνήσει λόγο, γιατί… το ζήτησε ο Τούρκος υποπρόξενος και ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

«Δεν πήρα πρόσκληση από τον σύλλογο, αφού έχω εμπάργκο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιλχάν Αχμέτ, καταγγέλλοντας ότι «ο πρόεδρος του συλλόγου είχε το θράσος να μου πει: ‘σας παρακαλώ, καλύτερα να μη κάτσετε στο πρωτόκολλο (σ.σ. τραπέζι επισήμων), γιατί ο υποπρόξενος και οι άλλοι μου είπαν ότι θα αποχωρήσουν’, διότι είμαι ανεπιθύμητος […] Γέλασα κι έμεινα άφωνος».

Πάντως, συγκαθήμενοι εκείνη την ώρα στο τραπέζι των επισήμων ήταν αρκετοί μουσουλμάνοι πολιτικοί, «προεξάρχοντος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ, αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη», όπως σημειώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν δόθηκε ο λόγος στους αιρετούς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του xronos.gr, ο Ιλχάν Αχμέτ αρνήθηκε να αποχωρήσει από το τραπέζι των επισήμων, προκαλώντας νέα αντίδραση του υποπρόξενου, ο οποίος απομακρύνθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην παρουσία τού εκλεγμένου Έλληνα βουλευτή.

«Ο λαός μίλησε. Και στις δύο εκλογές μάς έδωσε την εντολή να τους εκπροσωπήσουμε, παρά τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε πρωτοφανή επίπεδο, με απειλές», τόνισε ο κ. Αχμέτ, ενώ διεμήνυσε πως θα συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση που είχε το προηγούμενο διάστημα και σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο.

Σημείωσε ότι στο πανηγύρι παρέστη ως καλεσμένος του ίδιου του κόσμου, αφού έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων στην περιοχή, ενώ αναγνώρισε πως και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, θα μπορούσε να αντιδράσει στη στάση του υποπρόξενου, αλλά δεν το έπραξε.

Μάλιστα, ο Ιλχάν Αχμέτ ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι εάν δοθεί ο λόγος σε άλλους αιρετούς, όπως ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ, αλλά όχι στον ίδιο, θα διαμαρτυρόταν έντονα ενώπιον του λαού. Τελικά, οι διοργανωτές δεν… έδωσαν το λόγο σε κανέναν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024