
Προσωπάρχης Στόλτενμπεργκ: Λανθασμένη διατύπωση η δήλωση για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία
«Δεν έπρεπε να το πω με αυτόν τον τρόπο. Ήταν ένα λάθος», είπε ο Γένσεν σχετικά με τη δήλωσή του ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Να κλείσει το θέμα που προέκυψε μετά την απίστευτη δήλωση του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, Στίαν Γένσεν, πως η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ εάν δεχθεί να παραχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία, επιχειρεί η Βορειοατλαντική Συμμαχία, μετά τις έντονες αντιδράσεις.
Ο Στίαν Γένσεν, επικεφαλής του επιτελείου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μια ημέρα μετά προέβη σε… διευκρινίσεις, λέγοντας πως ήταν λάθος, ο τρόπος που ειπώθηκε η επίμαχη δήλωση.
Μερική αναδίπλωση μετά τη δήλωση βόμβα
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Γένσεν, δήλωσε σε νορβηγική εφημερίδα ότι δεν έπρεπε να μιλήσει τόσο απλοϊκά όσο έκανε, αφού τα αρχικά σχόλιά του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Κιέβου.
Σε συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, VG, που είχε μεταδώσει τα αρχικά του σχόλια, ο Γένσεν ανέφερες: «Η δήλωσή μου για αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης για πιθανά μελλοντικά σενάρια σχετικά με την Ουκρανία και δεν έπρεπε να το πω έτσι. Ήταν λάθος».
Ωστόσο, ο Γένσεν δεν απέρριψε την ιδέα ότι θα μπορούσε τελικά να τεθεί στο τραπέζι μια συμφωνία «εδάφη για ένταξη στο ΝΑΤΟ». Εάν υπάρξουν σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τότε η στρατιωτική κατάσταση εκείνη τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του ποιος ελέγχει ποια εδάφη, «θα έχει αναγκαστικά καθοριστική επιρροή», δήλωσε.
«Ακριβώς για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς με ό,τι χρειάζονται», συνέχισε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ παραμένουν στο πλευρό της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία ζητά την αποκατάσταση των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της πριν από το 2014 και βρίσκεται σε αντεπίθεση σε μία προσπάθεια να ανακτήσει μεγάλα τμήματα των εδαφών της που έχει καταλάβει η Ρωσία.
- Μάρω Κοντού: Η άγνωστη κόντρα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
- Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του τέταρτου συλληφθέντα για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα
- Συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στα Βίλια
- Αυτόνομη πρόσβαση σε 4 παραλίες του Δήμου Κορινθίων
- Η Μοντερέι του Αλμέιδα δίνει 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Πινέδα
- Καστοριά: Αποκάλεσε «χοντρή» την ανιψιά της και συνελήφθη για body shaming





