Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας: Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας οι δηλώσεις Οικονόμου για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Γλαβίνας: Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας οι δηλώσεις Οικονόμου για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Τις δηλώσεις Οικονόμου για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια σχολίασε ο Θανάσης Γλαβίνας

«Οι θλιβερές διαπιστώσεις, που ακούσαμε και σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποτελούν μία ακόμη ομολογία αποτυχίας από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου τουΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Όπως σημείωσε, «δεν ακούσαμε καμία ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, που έχουν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, δουλειά του οποίου θα έπρεπε να ήταν ο συντονισμός και η πρόληψη των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. και όχι απλώς ο σχολιασμός των γεγονότων, όπως έκανε σήμερα ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας διακηρύξεις και αγαθές προθέσεις για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, τις οποίες είχαμε ξανακούσει και μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού».

«Από την πολλή επικοινωνία, η κυβέρνηση άφησε την κοινωνία απροστάτευτη»

«Το ‘επιτελικό κράτος’ της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται ανίκανο να εφαρμόσει τις πολιτικές, που η ίδια κυβέρνηση εξήγγειλε ενάμιση χρόνο πριν», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά πως «από την πολλή επικοινωνία, η κυβέρνηση άφησε την κοινωνία απροστάτευτη».

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου

«Οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. που είναι περισσότερες από τις αποτυχίες θεωρούνται ως κάτι αυτονόητο. Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να αντιμετωπίζει το έγκλημα και την παραβατικότητα για να δίνει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Όταν εκδηλώνονται οι αστοχίες, πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την οπαδική βία, είπε ότι θα εφαρμοστούν άμεσα, συμπληρώνοντας πάντως πως «κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα».

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων, που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα σε σχέση με τα παλιά, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, εξέφρασε την άποψη ότι είχαν φέρει αποτελέσματα.

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο. Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Και προσέθεσε πως «τα μέτρα που πήραμε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές», λέγοντας ότι ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουν αυστηρές ποινές όταν γίνονται επεισόδια μακριά από τα γήπεδα.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024