Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Οδός: «Μείγμα κίνησης για οχήματα» το φορτίο του βυτιοφόρου που κάηκε - «Πολύ επικίνδυνο υλικό»

Εθνική Οδός: «Μείγμα κίνησης για οχήματα» το φορτίο του βυτιοφόρου που κάηκε – «Πολύ επικίνδυνο υλικό»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA

Μείγμα υγραερίου κίνησης για οχήματα φαίνεται πως περιείχε το βυτιοφόρο που άρπαξε φωτιά σήμερα το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, με εκατοντάδες οχήματα να παραμένουν εγκλωβισμένα μέχρι και αυτήν την ώρα, καθώς η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα έχει διακοπεί.

«Πολύ επικίνδυνο υλικό»

«Έχουμε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Πρέπει να τονιστεί ότι ανήκει στην κατηγορία των πολύ επικίνδυνων υλικών», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος με την άφιξή τους στο περιστατικό πραγματοποίησαν άμεσα την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε διαφυγή του μείγματος.

»Αυτήν την στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία με την παρουσία τεχνικού ασφαλείας και οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος παραμένουν στο σημείο για την ασφάλεια του χώρου και μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία».

«Ελαχιστοποιημένος ο κίνδυνος έκρηξης»

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από την παλαιά Εθνική, την ώρα που το ΕΚΑΒ βρίσκεται διάσπαρτο σε σημεία προκειμένου να παρέμβει αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Η παλαιά Εθνική οδός έχει ανοίξει και έχει γίνει σε πρώτη φάση η μέριμνα για νερό σε όσους βρίσκονται στα ακινητοποιημένα οχήματα. Ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ έχει διαθέσει 4 μηχανές που οι δύο κινούνται στο ρεύμα ανόδου και οι δύο στο ρεύμα καθόδου για την άμεση κάλυψη περιστατικών και 4 ασθενοφόρα που έχουν τοποθετηθεί σε σταθερό σημείο.

»Είναι αυτονόητο ότι ταλαιπωριούνται όσοι έχουν ακινητοποιηθεί αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως η παραμικρή αστοχία κατά τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, θα έχει πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις. Η διαδικασία δεν είναι απλή, χρειάζεται υπομονή, σε θέματα ασφάλειας δεν θα πρέπει να κάνουνε εκπτώσεις. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, αν και έχει ελαχιστοποιηθεί γιατί δεν έχουμε πυρκαγιά. Ανά πάσα στιγμή όμως μπορεί να εκδηλωθεί οποιοδήποτε γεγονός».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, «δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση» για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου και πότε θα ανοίξει η Εθνική

«Χρειάζεται υπομονή από όλους μας, ανά πάσα στιγμή η διαδικασία μπορεί να ανατραπεί χρονικά».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024