Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντάρτικο...

Αντάρτικο…

Η δημόσια τάξη υφίσταται θανατηφόρα χτυπήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η δημόσια τάξη υφίσταται θανατηφόρα χτυπήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στη Γαλλία ιδιαίτερα πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να ομιλούν πως η χώρα βρίσκεται στα όρια ενός σκληρού και ιδιότυπου εμφύλιου πολέμου. Στη χώρα μας η ανεξέλεγκτη άσκηση βίας από ομάδες που εξειδικεύονται στην ανομία και την περιφρόνηση των νόμων έχει αρχίσει να ξεσπά ασυγκράτητη. Παράνομοι μετανάστες, ομάδες Ρομά και ανεξέλεγκτες φονικές οπαδικές συμμορίες ποδοσφαιρικών συλλόγων συγκρούονται κι άρχισαν ήδη να έχουν και θύματα. Η κοινωνική ομαλότητα κλονίζεται κι αρχίζουν να υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες.

Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία δείχνει τα αποτελέσματα μιας τραγικά εσφαλμένης πολιτικής μετανάστευσης που κάποτε είχε θεωρηθεί πως θα οδηγούσε σε αντιμετώπιση των προβλημάτων υπογεννητικότητας και σε μια ομαλή ενσωμάτωση του εισρέοντος μουσουλμανικού στοιχείου στην κοινωνία. Τώρα αποδεικνύεται πως οι ρομαντικές αντιλήψεις περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας υπήρξαν φενάκη και πως ουσιαστικά το κράτος διαβρώνεται εκ των έσω, με αποτέλεσμα την ένοπλη βία και τον πολυκερματισμό της κοινωνίας σε σκληρά αντιμαχόμενα κοινωνικά και φυλετικά γκέτο. Οι αντιλήψεις κάποιων πως η χώρα κατρακυλάει σε έναν αιματηρό εμφύλιο αρχίζουν κι έρχονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

Οταν ο συντηρητικός συγγραφέας Laurent Obertone εξέδιδε την τριλογία του «Guerilla» (Αντάρτικο), δεν φανταζόταν πως οι απόψεις του θα κυριαρχούσαν σχεδόν στο κέντρο του γαλλικού προβληματισμού. Τώρα κι ο ίδιος ομολογεί πως έχει γίνει περίπου μόδα. Μετά την εντυπωσιακή ταινία του Ρομέν Γαβρά «Athena», όπου ο τυχαίος θάνατος ενός μικρού αγοριού τυλίγει στις φλόγες ένα προάστιο στο Παρίσι, η πραγματικότητα αγκάλιασε τη Γαλλία, όπου κάτι αντίστοιχο έδωσε την αφορμή να ξεσηκωθούν τα μουσουλμανοκρατούμενα προάστια πολλών γαλλικών πόλεων. Εστω κι αν ο υπεύθυνος αστυνομικός αποδεικνύεται πως ήταν συριακής καταγωγής. Και οι ταραχές δεν έχουν ουσιαστικά ακόμα κοπάσει. Φέρνοντας έτσι στην επικαιρότητα τα βιβλία του Obertone.

Στην Ελλάδα, μια νέα έξαρση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών μετά τις εκλογές δείχνει να ξυπνάει ο εφιάλτης. Δεκάδες ή εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες, φορτωμένοι σε απηρχαιωμένα πλοία ή πρωτόγονα ιστιοπλοϊκά σκάφη, απλά ειδοποιούν τηλεφωνικά πως έχασαν τον έλεγχο του πλεούμενού τους και το Λιμενικό σπεύδει να τους διασώσει. Μεταφέρονται έτσι με ασφάλεια, κατά κύριο λόγο νέοι άνδρες ή ανήλικα, σε δομές φιλοξενίας κι έκτοτε διαχέονται στη χώρα, αφού εξασφαλίζουν και κάποια επιδόματα. Οπου και συνήθως αγνοείται η τύχη τους. Μέχρι να γίνουν κάποιες συγκρούσεις με μονάδες της τάξης ή κάποιες κοινωνικές εντάσεις. Το κλίμα πάντως αντιπαράθεσης συνέχεια βράζει.

Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη όταν αφορά οικισμούς των Ρομά που για κάποιον λόγο γίνεται ανεκτή η όποια παραβατική τους συμπεριφορά κι αρχίζουν να εμφανίζονται φαινόμενα επιδρομών ακόμη και κατά νοσοκομείων! Οι καταστάσεις παύουν να ελέγχονται, με αποτέλεσμα πιθανές συνέργειες στο μέλλον με άλλα παραβατικά ή περιθωριακά ισλαμικά στοιχεία που θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτες.

Τελευταίο φαινόμενο βέβαια είναι οι επελάσεις ή εισβολές συμμοριών χουλιγκάνων και από το εξωτερικό. Που μπορεί να συνυπάρξουν σε ένα είδος εμπρηστικού κοκτέιλ με πολλούς από τους παραπάνω οδηγώντας σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι η κοινωνία προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου αντάρτικου; Και τι ακριβώς γίνεται για να αποφευχθεί; Τέτοιες ανησυχίες αρχίζουν να κατακλύζουν τον κόσμο…

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024