Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΣΕ: Πότε θα τεθεί σε πλήρη ισχύ το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

ΟΣΕ: Πότε θα τεθεί σε πλήρη ισχύ το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθούν σε λειτουργία όλα τα τμήματα του έργου και ο άξονας από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη, θα τηλεδιοικείται πλήρως.

Τη Δευτέρα αναμένεται να τεθεί  σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας το οποίο έχει παραληφθεί ήδη από τον ΟΣΕ.

Παρότι είχε γίνει γνωστό πως το συγκεκριμένο σύστημα αναμενόταν να τεθεί σε πλήρη ισχύ, την Πέμπτη, 19 Αυγούστου, σύμφωνα με την ΕΡΤ τελικά αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Αυγούστου.

Ήδη έχει παραδοθεί το τμήμα από το Πλατύ ως τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί ως τον Στρυμόνα και τον Προμαχώνα. Πριν από ένα μήνα παραδόθηκε το τμήμα από τον Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) ως την Οινόη και στις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα Οινόη – Τιθορέα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Αυγούστου αναμένεται να δοθεί σε ισχύ και το τμήμα από την έξοδο του Δομοκού μέχρι και την είσοδο του σταθμού στο Πλατύ.

Με την παράδοση όλων των τμημάτων του έργου, ο άξονας από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη, θα τηλεδιοικείται πλήρως, ενώ το σύστημα επιτήρησης και ελέγχου συρμών ETCS θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

«Θα είναι η πρώτη φάση της ολοκλήρωσης του έργου που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και στην πράξη άρχισε να υλοποιείται από το 2019. Αφορά όλο το κομμάτι της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης, από το ΣΚΑ μέχρι και τη Θεσσαλονίκη και από τη Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη μέχρι το τμήμα Στρυμόνα και Προμαχώνα εξαιρουμένου του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός», λέει στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Τερεζακης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ.

Πώς λειτουργεί

Στο νέο, σύγχρονο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στη Λάρισα, παρέχεται σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για τις αμαξοστοιχίες και τα σημεία που αυτές βρίσκονται σε ένα μήκος 200 και πλέον χιλιομέτρων. Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος, όπως διευκρινίστηκε μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις και στα κλειδιά των γραμμών σε συνεννόηση πάντα με τους κατά τόπους σταθμάρχες.

Στο Κέντρο Ελέγχου θα γίνεται απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο, της κίνησης των συρμών από την έξοδο του Δομοκού, μέχρι το Αιγίνιο σε μήκος 200 χιλιομέτρων. Το υπερσύγχρονο κέντρο λειτουργεί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας και επιτρέπει παρέμβαση με απομακρυσμένους χειρισμούς.

Σημειώνεται ότι διοικητική παραλαβή προς χρήση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ του έργου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (8/8) και αφορά στη σηματοδότηση του τμήματος της διπλής γραμμής από Λάρισα μέχρι το Πλατύ, μήκους 130 χλμ και την παράδοση του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας Λάρισας, το οποίο ελέγχει την κυκλοφορία των συρμών σε μήκος 200 χιλιόμετρων διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα από τον Δομοκό έως το Πλατύ.






Το αντικείμενο της Σύμβασης 717 ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε λειτουργία. Τα συστήματα ασφάλειας που αφορούν στα τηλεσήματα και την τηλεδιοίκηση, με εξαίρεση του τμήμα από την Οινόη ως την Τιθορέα, θα είναι έτσι πλήρως λειτουργικά, από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και παραδίδεται το τμήμα από τον Δομοκό ως το Πλατύ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024