Σεργκέι Σοϊγκού: Οι πόροι του ουκρανικού στρατού έχουν σχεδόν εξαντληθεί
«Τα δυτικά όπλα δεν είναι άτρωτα απέναντι στα δικά μας», ανέφερε ο Σεργκέι Σοϊγκού
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε σήμερα ότι οι πόροι του ουκρανικού στρατού έχουν «σχεδόν εξαντληθεί», καθώς το Κίεβο διεξάγει μια επίπονη αντεπίθεση για να ανακαταλάβει ουκρανικά εδάφη που κατέχουν ρωσικές δυνάμεις.
«Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», τόνισε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια διάσκεψη ασφαλείας στη Μόσχα, αναφέροντας ότι το Κίεβο δεν κατάφερε να «πετύχει αποτέλεσμα» παρά την «πλήρη στήριξη» της Δύσης.
«Τα δυτικά όπλα δεν έχουν κάτι μοναδικό»
Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία – όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή της στην Ουκρανία – που βαίνει πλέον στον 18ο μήνα, αποδείχθηκε μια «σοβαρή δοκιμασία» για τον ρωσικό στρατό.
Ωστόσο σημείωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να αυξήσει «σημαντικά» την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων της. Συμπλήρωσε ότι τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο δεν έχουν «κάτι μοναδικό» και ότι αυτά δεν είναι άτρωτα απέναντι στα ρωσικά όπλα στο πεδίο της μάχης.
Ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιώτες
«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις εκτιμήσεις μας για τα αδύναμα σημεία του δυτικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ενώπιον διεθνών στρατιωτικών αξιωματούχων, που παρευρέθηκαν στη διάσκεψη.
Ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιώτες που, όπως είπε, πολεμούν στο πεδίο της μάχης ενάντια στον «νεοναζισμό», ακολουθώντας τη ρητορική του Κρεμλίνου που ισχυρίζεται ότι η εισβολή στην Ουκρανία στοχεύει στην ανατροπή ενός νεοναζιστικού καθεστώτος.
Στην 11η Διεθνή Διάσκεψη Ασφάλειας της Μόσχας, που διοργανώνεται από τον ρωσικό στρατό και πραγματοποιείται κοντά στην πρωτεύουσα, επίσημοι καλεσμένοι είναι πάνω από 800 επισκέπτες από 76 χώρες, αλλά όχι της Δύσης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)









![Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-26T150940Z_789349177_RC2RLMAHM5N8_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-FRANCE-WILDFIRE-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442