Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιοβάνοβιτς: «Η ιστορία που έχουμε μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις»

Γιοβάνοβιτς: «Η ιστορία που έχουμε μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ βρέθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλώντας για τη μεγάλη ρεβάνς των δύο ομάδων.

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τη μεγάλη ιστορία των Πρασίνων στην Ευρώπη, για το πρώτο ματς, για τους αντίπαλους φιλάθλους, αλλά και για το αν η πρόκριση μπορεί να αλλάξει την χρονιά.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για το γεγονός ότι είναι δεμένος ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την Μαρσέιγ και αν αυτό αρκεί προκειμένου να ισοσκελίσει την διαφορά ποιότητας: «Δεν νομίζω ότι έχουμε πλεονεκτήματα. Είναι μια έμπειρη ομάδα. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι και αυτό μας δίνει μια δυνατότητα να σκεφτούμε τον τρόπο παιχνιδιού. Με βάση το αποτέλεσμα δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αυριο θέλουμε να επαναλάβουμε ένα εξίσου καλό παιχνίδι. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση θα πρέπει να σκοράρουμε».

Για το αν μπορεί να επαναλάβει το ίδιο παιχνίδι στο Βελοντρόμ σε σχέση με το πρώτο και αν θα πρέπει αλλάξει κάτι ο Παναθηναϊκός: «Κάναμε ένα καλό ματς στην Αθήνα επειδή ελέγξαμε τον ρυθμό. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και αύριο γιατί αυτό είναι μονόδρομος για μας. Πρέπει να είναι στον μέγιστο βαθμό η προσήλωσή μας. Η πρόκριση θα παιχτεί αύριο, καθώς το πλεονέκτημα που έχουμε δεν είναι μεγάλο. Η εμφάνισή μας αύριο μπορεί να μας δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παίζουμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα που θα είναι διαφορετική αύριο. Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς στο αυριανό παιχνίδι».

Για το αν μια πρόκριση αύριο μπορεί να αλλάξει τη χρονιά: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Γυρίζουμε πάντα στο παρελθόν και το παρελθόν του Παναθηναϊκού είναι πολύ περισσότερο οι ευρωπαϊκές νύχτες. Κάθε παιχνίδι απέναντι σε ομάδες όπως η Μαρσέιγ είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική ήταν η νίκη για τους φιλάθλους μας. Η ιστορία μας μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν είναι εύκολο, καθώς για χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν αγωνιζόταν την Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι όλοι θέλουν να διεκδικήσουν περισσότερα στην Ευρώπη απ΄ ότι σκεφτόντουσαν στην αρχή της χρονιάς».

Για το αν θα επηρεάσει τους παίκτες του κοινό του Βελοντρόμ: «Δεν το ξέρω. Νομίζω ότι σε συτό το επίπεδο που είμαστε όλα τα γήπεδα θα είναι κάπως έτσι. Και εμείς αν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε σε άλλο γήπεδο με την Μαρσέιγ θα είχαμε περισσότερο κόσμο. Είναι κάτι που συνηθίζεις και σου προκαλεί την αίσθηση ότι είσαι μεγάλη ομάδα και σε αναγκάζει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Όλα αυτά είναι εμπειρίες και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτές και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερες».

Για το αν και το αυριανό ματς είναι τελικός: «Κάθε φορά συμβαίνει αυτό. Είμαστε μια ομάδα που έχει στόχους και προχωράει και έχει την πρέπουσα εξέλιξη με βάση το όνομα που κουβαλάει. Είναι κάτι που σου δίνει ζωή και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Για το αν η κατοχή μπάλας κρίνει το αποτέλεσμα: «Με ομάδες που είναι στο επίπεδο της Μαρσέιγ, με ομάδες που έχουν ποιότητα, όταν έχουν την μπάλα μπορεί να αναπτύξουν την πλήρη ποιότητά τους. Το θέμα είναι ποια από τις δύο ομάδες θα ελέγξει το παιχνίδι για περισσότερη ώρα. Όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα θα πρέπει να είμαστε κόμπακτ, ενώ όταν θα έχουμε εμείς την μπάλα θα πρέπει να είμαστε πιο απειλητικοί σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Όταν ο αντίπαλος αισθάνεται απειλή δεν του επιτρέπει να κάνει ελεύθερα το παιχνίδι της. Η Μαρσέιγ θα είναι εντελώς διαφορετική αγωνιζόμενη στην έδρα της. Εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις».

Για το γεγονός ότι όποιος και να παίζει βοηθάει: «Στο πρώτο ματς από το 65΄ παίζαμε με έναν παίκτη παραπάνω και ετσι είχαμε και τόσο παραπάνω κατοχή της μπάλας. Στην Ελλάδα κρινόμαστε από το παιχνίδι που παίζεις εκείνη την ημέρα. Πάντα σας έλεγα ότι έχουμε καλό ρόστερ, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να παίρνεις το 100% από τους παίκτες. Εγώ είμαι χαρούμενος μαζί τους. Οποιοσδήποτε και να παίζει θα κάνει το καλύτερο που μπορεί εκείνη την ημέρα. Γενικώς η πορεία μας τα τελευταία 2 χρόνια δείχνουν ότι πάντα έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Οι φίλαθλοι μας είναι ανυπόμονοι για το καλύτερο. Πιεζόμαστε αρκετά. Έχω ποδοσφαιριστές που πιέζονται και αυτοί είναι οι κύριοι εκφραστές για το τι έχει να προσφέρει ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα αλλά και στο μέλλον».

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024