Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιζέτα Νικολάου: Στην τελευταία της κατοικία

Λιζέτα Νικολάου: Στην τελευταία της κατοικία

Συγγενείς και φίλοι έχουν συγκεντρωθεί για το τελευταίο αντίο στην Λιζέτα Νικολάου στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.

Το τελευταίο αντίο στη Λιζέτα Νικολάου λένε σήμερα το πρωί συγγενείς και φίλοι της σπουδαίας τραγουδίστριας, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Η κηδεία της πραγματοποιείται στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, και ήδη ο χώρος έχει γεμίσει στεφάνια από συναδέλφους της αλλά και από τον πρώην σύζυγό της, Γιώργο Λιάνη.

Στεφάνια και αγαπημένα της πρόσωπα

«Δεν σου χαρίστηκε τίποτε, όλα τα άξιζες, αντίο Λιζέτα», γράφει το συγκινητικό μήνυμα στο στεφάνι που άφησε ο Γιώργος Λιάνης.

Φίλοι και συνάδελφοι στον τελευταίο αποχαιρετισμό

Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην τελευταία πράξη είναι η Χαρούλα Αλεξίου, ο Στέλιος Διονυσίου, η Ελένη Ροδά, η Σοφία Βούλτεψη, ο Σπύρος Μπίμπιλας, η Ματούλα, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κώστας Πρέκας, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

H Λιζέτα Νικολάου

Η Λιζέτα Νικολάου (αληθινό όνομα Ελισάβετ Κατικαρίδου) γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) από Πόντιους, πρόσφυγες γονείς. Ασχολήθηκε με το τραγούδι από τα μαθητικά της χρόνια.

Μετά από πρόταση που της έγινε, πέρασε από ακρόαση για να κάνει δεύτερες φωνές στα «Δειλινά», όπου τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόταν η αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου (Διονυσίου, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου κ.α.). Στα «Δειλινά» παρέμεινε πολλές σεζόν όπου πλέον εμφανιζόταν ως μόνιμη παρτενέρ του Στράτου Διονυσίου.

Στη δισκογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 σε συνθέσεις του Τάκη Σούκα σε στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος («Θεσσαλικός κύκλος» κ.α.), ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1977 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» και τραγούδια που υπέγραφαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Το 1980 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Σ’ αγάπησα, μ’ αγάπησες» με τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Α. Βαρδή και ο Χρ. Νικολόπουλου. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι, όπως τα «Κέφια Της Λιζέττας», 1985, «Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες», 1986, «Θέλω Ν’ Αντισταθώ», 1989, «Νυχτερινοί Έρωτες», 1990, «Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω», 1992, «Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου», 1995, «Ποντιακή Ραψωδία», 1997.

Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Ποντιακά τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου», που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος», σε σενάριο του Δημήτρη Ιατρόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024