Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Εφήβων που απέκλεισε τους Ισπανούς στα πέναλτι

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Εφήβων που απέκλεισε τους Ισπανούς στα πέναλτι

Μια τεράστια επιτυχία για την Εθνική πόλο των Εφήβων που επιβλήθηκε της Ισπανίας στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού.

Ολοταχώς για την κορυφή της Ευρώπης οδεύουν τα παλικάρια της Ελλάδας, παθιασμένα και αποφασισμένα να γράψουν μια ακόμη λαμπρή σελίδα δόξας στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης και του αθλητισμού μας.

Ψυχωμένη και σποφασισμένη για το νέο θρίαμβο, Εθνική μας ομάδα πόλο των Εφήβων Κ17, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ισπανίας στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, στον συγκλονιστικό ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Μανίσα, το απόγευμα της Κυριακής (13/8) και να πάρει τη μεγαλειώδη νίκη με συνολικό σκορ 14-13 (κανονικός αγώνας 9-9, πέναλτι 5-4 και να πάρει το εισιτήριο για τον αυριανό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Εκεί όπου αύριο Δευτέρα (14/8) στις 20:30 θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού Ουγγαρία – Σερβία που γίνεται αμέσως μετά.

Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Η Εθνική μας προηγήθηκε με 8-5, αλλά οι Ισπανοί έκαναν την ανατροπή και πέρασαν με 9-8. Όμως ο Σπύρος Λυκούδης (κορυφαίος σκόρερ της Ελλάδας με 5 γκολ) ισοφάρισε στο τελικό 9-9, 2:02 πριν από τη λήξη και πήγαμε στα πέναλτι.

Η Εθνική είχε απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι, αφού ευστόχησε και στα πέντε που εκτέλεσε με τους Κόκκινο, Λυκούδη, Λασκαρίδη, Μητράκη και τον Σιαμά να σκοράρει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο. Αντίθετα, η Ισπανία αστόχησε στο τρίτο πέναλτι με τον Μπιέλ Γκομίλα.

Δείτε αναλυτικά τη διακύμανση ΕΔΩ.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 0-1, 2-0, 2-4, (5-4 πεν.)

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 1, Καρατζάς 1, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς 1, Μπελέσης, Μαραγκουδάκης, Κρατημένος.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντίας Γκαρσία, Φέγκες 2, Νούνιες 2, Γκαρίδο 2, Ούις, Πόρκαρ 1, Λαπούρ, Κουέστα, Κορμπέλα, Σάλες 1, Μορένο 1, Εστέπα, Πράδας.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024