Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: RMC - «Η UEFA επανεξετάζει τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην Αθήνα»

Νέα Φιλαδέλφεια: RMC – «Η UEFA επανεξετάζει τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην Αθήνα»

Νέο δημοσίευμα θέλει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου να ανησυχεί για τη διεξαγωγή του τελικού της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά την καταδρομική δολοφονική επίθεση των «Bad Blue Boys».

Όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που στοίχισαν τη ζωή στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Πολλά είναι τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και εστιάζουν στις προφυλακίσεις των χούλιγκαν ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν τις αμφιβολίες τους για την ασφάλεια του γηπέδου ενόψει του τελικού του Conference League, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου 2024 στην «Αγιά Σοφιά».

Το γαλλικό RMC Sport, σε άρθρο του μεταφέρει τις ανησυχίες της UEFA και τονίζει ότι επανεξετάζει το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του τελικού της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Αθήνα. Παράλληλα, κάνει ειδική μνεία στη συνάντηση του Αλεξάντερ Τσέφεριν την Τετάρτη 16 Αυγούστου με τους εκπροσώπους των «Big 4».

«Ένας οπαδός σκοτώθηκε…»

«Αρκετές ημέρες μετά το θάνατο ενός οπαδού της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το γήπεδο του ελληνικού συλλόγου, η UEFA φέρεται να εξετάζει αν θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στον ίδιο χώρο», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο με τίτλο «Η UEFA επανεξετάζει τη διεξαγωγή του τελικού στην Αθήνα μετά τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ».

Ο αρθρογράφος επικαλούμενος το ρεπορτάζ της Daily Mail, που θέλει να υπάρχουν ανησυχίες στις τάξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου μετά την καταδρομική δολοφονική επίθεση των Κροατών, εξηγεί ότι ο λόγος, που έχει χτυπήσει καμπανάκι είναι ότι «ένας οπαδός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καβγά με ultras».

«Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο γ’ προκριματικός γύρος του Champions League με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η UEFA, η οποία ανέβαλε τον αγώνα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθύμισε στους φιλάθλους ότι “η βία δεν έχει θέση στο άθλημά μας”», τονίζει.

«Προσχεδιασμένα τα επεισόδια;»

Στη συνέχεια, επανέρχεται στο αγγλικό δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για «προσχεδιασμένα» επεισόδια και δεν παραλείπει να αναφερθεί στην επίσκεψη του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στη χώρα μας την ερχόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου και στη συνάντηση που θα έχει υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

«Αν και αρχικά υπήρχαν υποψίες για σύγκρουση μεταξύ αντίπαλων οπαδών, από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πιο πιθανό να είχε προγραμματιστεί από πριν καβγάς. Εκτός από το θύμα, τέσσερα ακόμα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα δέκα τραυματίστηκαν συνολικά. Οι οπαδοί ήταν οπλισμένοι με ξύλα και σιδερόβεργες, κατευθύνθηκαν από τον σταθμό του τρένου στην περιοχή γύρω από το γήπεδο και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους. Προσπάθησαν μάλιστα να εισέλθουν στο γήπεδο πριν επέμβει η αστυνομία», υπογραμμίζει.

Και καταλήγει: «Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν θα μεταβεί στην Αθήνα την Τετάρτη για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή (σ.σ. η UEFA) ανησυχεί για την ασφάλεια του χώρου διεξαγωγής της ευρωπαϊκής αυτής διοργάνωσης. Τη σεζόν 2022-2023, η Γουέστ Χαμ επικράτησε της Φιορεντίνα (2-1)».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024