Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: Κρίσιμο το επόμενο εξαήμερο για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη - «Υπάρχει βίντεο» λένε συνήγοροι των κατηγορουμένων

Νέα Φιλαδέλφεια: Κρίσιμο το επόμενο εξαήμερο για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη – «Υπάρχει βίντεο» λένε συνήγοροι των κατηγορουμένων

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή κατά την αιματηρή συμπλοκή της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κρίσιμες είναι οι επόμενες έξι ημέρες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή κατά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Έλληνες συνεργούς τους.

Μέχρι την Πέμπτη 17 Αυγούστου αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA αλλά και από το οπλοστάσιο των χούλιγκαν που κατασχέθηκε στον τόπο των επεισοδίων, που ίσως ρίξουν περισσότερο φως στη δολοφονία του Μιχάλη.

Οι 105 κατηγορούμενοι για την υπόθεση έχουν πάρει τον δρόμο για την φυλακή μέχρι οι Αρχές να έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα του DNA και να φανεί αν το υλικό που έχει εντοπιστεί σε στυλιάρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα ταυτοποιηθεί με κάποιο εξ αυτών.

Η κράτηση των Κροατών χούλιγκαν προκάλεσε χθες την παρέμβαση του Κροάτη προέδρου, ο οποίος προειδοποίησε ότι «αν η Αθήνα «κρατήσει και τους 100, θα ανοίγει βεντέτα», δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κυβερνητικών στελεχών όσο και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έκαναν λόγο για «ωμή παρέμβαση» του Ζόραν Μιλάνοβιτς στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στις απολογίες τους, οι Κροάτες χούλιγκαν επιμένουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα είτε για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ ή ότι ήρθαν διακοπές και δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τόσο ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος τριών εκ των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν όσο και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Έλληνα επιχειρηματία που έχει συλληφθεί, υποστηρίζουν ότι υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δολοφόνος του Μιχάλη, κάτι που πάντως, διαψεύδουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγούνται και 105 κατηγορούμενοι οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών και απολογήθηκαν επί τρεις ημέρες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Η αυλαία του πρώτο ανακριτικού κύκλου της πιο πολυπρόσωπης υπόθεσης σκληρής οπαδικής βίας έπεσε με 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής να οδηγούνται στη φυλακή ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα του DNA και το πόρισμα της ΕΔΕ για την ΕΛ.ΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση σήμερα των απολογιών και των τελευταίων συλληφθέντων, το βάρος των ανακριτικών Αρχών πέφτει στην ανάλυση του DNA που έχει συλλεχθεί από τους κατηγορουμένους, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο οπλοστάσιο των χούλιγκαν αναμένονται την Τετάρτη.

Οι Αρχές εξετάζουν παράλληλα και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες αν και, παρά τα όσα υποστηρίζουν συνήγοροι των κατηγορουμένων ότι υπάρχει βίντεο το οποίο δίνει με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. το διαψεύδουν.

«Φως» στην έρευνα των Αρχών αναμένεται να ρίξουν και τα αποτελέσματα από την εξέταση νέων πειστηρίων στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Πέρα από ξύλα, στειλιάρια και μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και αναλύθηκαν, έχουν σταλεί και νέα όπλα, ρόπαλα και πέτρες, τα οποία συνέλεξαν οι αστυνομικοί μετά από νέα έρευνά τους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα κοντά στο γήπεδο, κάλεσε τις Αρχές οι οποίες περισυνέλλεξαν νέα αντικείμενα τα οποία οι χούλιγκαν είχαν φροντίσει να κρύψουν επιμελώς στο περιβάλλοντα χώρο, πριν εγκαταλείψουν το σημείο.

Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται και η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ που γίνεται στην ΕΛ.ΑΣ μετά το επιχειρησιακό φιάσκο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την αδράνεια της Αστυνομίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξουν και έκτακτες κρίσεις στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

«Είμαι μέλος των BBB αλλά δεν έχω καμία σχέση με τα επεισόδια και τη δολοφονία» – Τι είπαν στην απολογία τους οι Κροάτες

Για… διακοπές ή για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ υποστηρίζουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα οι Κροάτες συλληφθέντες.

Ένας από τους κατηγορούμενους Κροάτες, που φέρεται ως επικεφαλής των «Bad Blue Boys», των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα ήρθε για να χειροκροτήσει την ομάδα του μετά την προπόνηση της Δευτέρας. Το μόνο που είδε, όπως λέει, είναι κάποιους ομοεθνείς του με ξύλα στα χέρια».

«Ήρθα αεροπορικώς στην Αθήνα από τη Βιέννη που διαμένω το βράδυ της Δευτέρας μαζί με φίλους μου για να χειροκροτήσουμε την ομάδα μας. Όταν φτάσαμε στο γήπεδο της ΑΕΚ δεχθήκαμε επίθεση από φιλάθλους της ενώ διέκρινα κι ομοεθνείς μου να κρατούν ξύλα στα χέρια τους. Δεν έχω καμία σχέση με τα επεισόδια, πόσο μάλλον με τη δολοφονία. Είμαι μέλος των BBB κι έχω συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια, όμως δεν είμαι ο αρχηγός τους».

Κροάτες οι οποίοι συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, προσπαθώντας να διαφύγουν με πλοίο στην Ιταλία, ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν σχέση με την αιματηρή επίθεση. «Ήρθαμε οδικώς στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές. Ταξιδέψαμε στην Αθήνα, όπου κάναμε πολλές στάσεις, είδαμε αξιοθέατα, πήγαμε στο Σύνταγμα για καφέ και στη συνέχεια αναχωρήσαμε για άλλο προορισμό. Περάσαμε από Πάτρα και συνεχίσαμε το ταξίδι μας έως την Ηγουμενίτσα. Ενώ βρισκόμασταν στο λιμάνι της πόλης, μας πλησίασαν αστυνομικοί και μας συνέλαβαν. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Οι δύο από τους πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα χωρίς καμία αποσκευή, υποστήριξαν ότι δεν ήταν ανάμεσα στα δολοφονικά τάγματα εφόδου των ακροδεξιών χούλιγκαν της κροατικής ομάδας. «Δεν είχαμε στην κατοχή μας ούτε μαχαίρι, ούτε κανένα άλλο αντικείμενο. Δε φορούσαμε καν μαύρα ρούχα. Είχαμε μαζί μας ένα μικρό σακίδιο με λίγα ρούχα, που πάνω στην ταραχή μας το ξεχάσαμε στον τόπο που μας συνέλαβαν».

«Ψηλός και εύσωμος ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή»

Τόσο ο Βασίλης Νουλέζας, δικηγόρος τριών εκ των Κροατών κατηγορουμένων όσο και ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση Έλληνα επιχειρηματία που έχει συλληφθεί για τα επεισόδια, υποστηρίζουν ότι υπάρχει βίντεο με τη στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη, στο οποίο μάλιστα φαίνεται η σωματική διάπλαση του δράστη.

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι σε θέση τώρα σε μια ώρα, σε μια ημέρα να βρει ποιος μαχαίρωσε τον Μιχάλη. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να πω τα χαρακτηριστικά του, φαίνεται πάντως πως είναι ένας ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νουλέζας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο, από το οποίο προκύπτει η στιγμή του χτυπήματος με το μαχαίρι στο αείμνηστο θύμα. Φαίνεται ο σωματότυπος, δεν φαίνεται το πρόσωπο γιατί είναι σκεπασμένο με κουκούλα. Είναι ένα βίντεο του χτυπήματος. Υπάρχει ένα βίντεο το οποίο είναι πραγματικά συγκλονιστικό το οποίο έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η Αστυνομία έχει όλα τα στοιχεία για να βρει τον δράστη. Στα νύχια του αείμνηστου Μιχάλη έχουν βρεθεί στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο. Στο σώμα του υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο» υποστηρίζει ο κ. Κούγιας.

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας αθλητικής βίας θεωρεί ότι υπάρχουν ίσες πιθανότητες ο δολοφόνος του Μιχάλη να είναι είτε Κροάτης είτε Έλληνας και, μάλιστα από τους Έλληνες οπαδούς που βοήθησαν τους Κροάτες, εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής διαφεύγουν 30, σύμφωνα με τον Alpha.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024