Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήταν το «δεξί χέρι» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για 14 χρόνια - «Έπρεπε να είχα μάθει να μιλάω νωρίτερα»

Ήταν το «δεξί χέρι» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για 14 χρόνια – «Έπρεπε να είχα μάθει να μιλάω νωρίτερα»

«Είναι πολλά αυτά που θα συμβούλευα στον 20χρονο εαυτό μου, αλλά θα ξεκινήσω με αυτό...»

Υπάρχουν πολλά πράγματα που η Sheryl Sandberg εύχεται να μπορούσε να πει στον 20χρονο εαυτό της.

Αλλά θα ξεκινούσε με αυτό: Μη φοβάστε να μιλήσετε στη δουλειά!

«Είχα τόσες πολλές στιγμές στην καριέρα μου όπου ήμουν αναστατωμένη ή ανησυχούσα για κάτι και εν μέρει οφειλόταν στο ότι έπρεπε να είχα μάθει να μιλάω νωρίτερα», λέει στο CNBC η πρώην COO (Chief Operating Officer) της Meta και ιδρύτρια του LeanIn.org.

Η Sandberg έφυγε από τη Meta τον Αύγουστο του 2022 μετά από 14 χρόνια στην εταιρεία. Αναλογιζόμενη τον χρόνο της στον τεχνολογικό γίγαντα, η Sandberg αναγνωρίζει ότι «υπήρχαν πράγματα που μπορούσα να πω, επειδή ήμουν η COO και επειδή είχα τον Mark [Zuckerberg]», αναφερόμενη στον επί χρόνια CEO της Meta.

«Αλλά όταν σκέφτομαι τα πράγματα που δεν είπα 10 χρόνια πριν, θα ήθελα να τα είχα πει τότε» δηλώνει.

Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1991, η Sandberg εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα για ένα χρόνο. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Χάρβαρντ για να κάνει MBA και πέρασε ένα χρόνο στην παγκόσμια εταιρεία συμβούλων McKinsey & Co. αφού τελείωσε με το πτυχίο της το 1995.

Ωστόσο η καριέρα της Sandberg απογειώθηκε το 2001, όταν εντάχθηκε στην Google ως γενική διευθύντρια της επιχειρηματικής της μονάδας. Έφυγε από εκεί το 2008 για να γίνει COO της Meta.

πηγή: twitter

«Δεν υπάρχει ίσιος δρόμος για το πού πηγαίνετε»

Ως μέρος της συμβουλής που θα έδινε στον νεότερο εαυτό της, η Sandberg, 53 ετών σήμερα, έχει επίσης τονίσει τη σημασία του να είσαι ανοιχτός σε δημιουργικές, μη «ευθείες» διαδρομές σταδιοδρομίας, καθώς η ανάγκη να ξέρεις ακριβώς πού πηγαίνεις στην καριέρα σου μπορεί συχνά να οδηγήσει στο να χάσεις ευκαιρίες για ανάπτυξη.

«Δεν υπάρχει ίσιος δρόμος για το πού πηγαίνετε» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το 2015. «Αν προσπαθήσετε να τραβήξετε αυτή τη γραμμή, όχι απλώς θα το κάνετε λάθος, αλλά θα χάσετε μεγάλες ευκαιρίες».

Παράλληλα, η Sandberg στην ίδια συνέντευξη, ενθάρρυνε τους ανθρώπους να έχουν τόσο ένα φιλόδοξο, μακροπρόθεσμο όραμα για αυτό που θέλουν να κάνουν, όσο και ένα πιο λογικό, πρακτικό, πρόγραμμα 18 μηνών.

Η αποχώρηση από τη Meta

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Sandberg ισχυρίζεται ότι έφυγε από τη Meta ήταν για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο LeanIn.org και τις πρωτοβουλίες του, συμπεριλαμβανομένου του Lean In Girls, ενός νέου προγράμματος για κορίτσια ηλικίας 11-15 ετών που στοχεύει στο να  ενθαρρύνει τα κορίτσια να θέτουν ηγετικούς στόχους, να περιηγούνται στους κινδύνους και να αναγνωρίζουν και να αμφισβητούν την προκατάληψη.

«Ήθελα το νέο κεφάλαιο στα επαγγελματικά μου να είναι σε θέση να κάνει πραγματικά τη διαφορά», λέει στο CNBC.

«Ασχολούμαι με τον οργανισμό από τότε που ήμουν στη Meta, αλλά το να έχω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και να γίνω πραγματικά… ένα μεγαλύτερο μέρος αυτού σημαίνει πολλά για μένα» καταλήγει.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024