Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Αρνητική απάντηση Τατάρ στην πρόταση Χριστοδουλίδη για συνάντησή τους

Κύπρος: Αρνητική απάντηση Τατάρ στην πρόταση Χριστοδουλίδη για συνάντησή τους

Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε πρόταση για συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο πλαίσιο της επίσκεψης του βοηθού γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Αρνητική ήταν και αυτή τη φορά η απάντηση του Ερσίν Τατάρ προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη για κοινή συνάντηση όταν θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Μίροσλαβ Γιέτζια, αργότερα αυτό τον μήνα.

Προπαρασκευαστική επίσκεψη

Ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα επισκεφθεί το νησί μεταξύ 27 και 29 Αυγούστου για συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες.

Η επίσκεψη θεωρείται προπαρασκευαστική ενόψει των συναντήσεων που θα έχουν οι δύο ηγέτες με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, ενώ ο τουρκοκύπριος ηγέτης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για συνάντηση μαζί του αλλά εκτός του πλαισίου της Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το philenews.com, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταβίβασε, κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, την επιθυμία του για κοινή συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ.

Η τέταρτη φορά

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο κύπριος πρόεδρος κάλεσε τον Μίροσλαβ Γιέτζια να προτείνει και προς τον Ερσίν Τατάρ μια κοινή συνάντηση των τριών.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβιβάζει εισήγηση/πρόταση προς τον κατοχικό ηγέτη για κοινή συνάντηση η οποία μπορεί να είναι και κοινωνική στο πλαίσιο ενός δείπνου.

Οπως και στις άλλες προσκλήσεις που του απηύθυνε έτσι και σ’ αυτήν ο Ερσίν Τατάρ ήταν αρνητικός, πριν ακόμα πατήσει το πόδι του ο Μίροσλαβ Γιέτζια στο νησί.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024