Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει ακόμα το styling της Μέρκελ

Γερμανία: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει ακόμα το styling της Μέρκελ

Αρχικά, οι σχετικές πληροφορίες είχαν διαψευστεί, αναφέρει γερμανική εφημερίδα, αλλά τώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας εξηγεί πόση αξία φέρεται να έχει για το κράτος η εμφάνιση της πρώην καγκελαρίου

Συμβαίνει και στην… Γερμανία! Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δαπανήσει σχεδόν 55.000 ευρώ για καλλυντικά και κομμωτήρια για την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, από τότε που έφυγε από την εξουσία.

Αυτό δήλωσε η Καγκελαρία, απαντώντας σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel. Όπως αναφέρεται, η Μέρκελ απασχολεί μια γυναίκα που εργάζεται στο Βερολίνο ως αυτοαπασχολούμενη «hair & make-up artist» καθώς και ως σχεδιάστρια μόδας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το κόστος της υπηρεσίας της προς την Άνγκελα Μέρκελ για το προηγούμενο έτος ανέρχεται σε 37.780 ευρώ, ενώ το 2023 η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αναγκαστεί να δαπανήσει 17.200 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3.000 ευρώ το μήνα θα οφείλονται για την καλή εμφάνιση της πρώην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης. Επιπλέον, υπάρχουν έξοδα ταξιδιού και ξενοδοχείου όταν η στυλίστρια συνοδεύει την Μέρκελ σε ραντεβού.

Συμβασιούχος της Καγκελαρίας η στυλίστρια της Μέρκελ

Η γερμανική Καγκελαρία είχε αρχικά αρνηθεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος των δαπανών, σημειώνει η Tagesspiegel, επικαλούμενη τα προσωπικά δικαιώματα και τα επιχειρηματικά προσωπικά δεδομένα «μιας συμβασιούχου της Καγκελαρίας, που εργάζεται ως βοηθός της πρώην ομοσπονδιακής καγκελαρίου για το μακιγιάζ και το χτένισμα».

Παραμένει αδιευκρίνιστο πόσο καιρό εργάζεται για την Καγκελαρία η γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με την δική της ιστοσελίδα, έχει ήδη εντάξει «τον καγκελάριο Σρέντερ» μεταξύ των πελατών της. Η Καγκελαρία, πάντως, δεν παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με αυτό.

Διαμαρτύρονται οι φορολογούμενοι – Εκτελεί επίσημα καθήκοντα, απαντά η κυβέρνηση

Η Ένωση Φορολογουμένων της Γερμανίας, όμως, είχε επικρίνει την αύξηση του κόστους για τις εμφανίσεις κορυφαίων πολιτικών. Είναι «δύσκολο να εξηγήσει κανείς στους φορολογούμενους ότι πρέπει να πληρώνουν και για τους μακιγιέρ και τους κομμωτές των πολιτικών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Reiner Holznagel. Το κόστος γι’ αυτά θα πρέπει «να μειωθεί στο ελάχιστο και, σε κάποιες περιπτώσεις, να πληρώνεται ιδιωτικά».

«Η ανάληψη αυτών των δαπανών συνδέεται με την εκτέλεση των συνεχών επίσημων καθηκόντων – ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή μη δημόσια», τονίζει η Καγκελαρία για την πρώην «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας.

Δεδομένου ότι το γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ δεν παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με τους μη δημόσιους διορισμούς – και η Καγκελαρία δεν τους μαθαίνει – είναι αδύνατο να προσδιοριστεί πότε και πόσο συχνά η πρώην καγκελάριος έχει προσλάβει στυλίστες.

Ακριβό και το… styling του Όλαφ Σολτς

Με την οικονομική δέσμευση για τα καλλυντικά της, η Μέρκελ βρίσκεται σε άμεσο ανταγωνισμό με τον νυν καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της Καγκελαρίας έχουν δαπανήσει φέτος 21.808 ευρώ για μαλλιά και μακιγιάζ, έναντι 39.910 ευρώ πέρυσι. Αυτό ανεβάζει το συνολικό κόστος για την Καγκελαρία σε περίπου 62.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, κανένας πρώην καγκελάριος δεν έχει κοστίσει τόσο ακριβά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι παροχές στην Άνγκελα Μέρκελ

Για την ζωή της μετά την πολιτική, πάντως, και στο πλαίσιο της «συνέχισης των υπηρεσιακών της καθηκόντων», διαθέτει ένα γραφείο με εννέα υπαλλήλους και ένα κρατικό αυτοκίνητο που της παρέχει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας. Μόνο το προσωπικό κοστίζει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα ταξιδιού. Μάλιστα, τα ταξίδια μπορούν να φτάσουν στα όρια του προϋπολογισμού, ειδικά αν ο συνοδός στυλίστας διαμένει σε ακριβά ξενοδοχεία.

Εσωτερική αλληλογραφία από το γραφείο του καγκελάριου, που δόθηκε στη δημοσιότητα βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, αποκαλύπτει ότι ορισμένα από αυτά είναι «πραγματικά πολύ ακριβά».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024