Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία Οικονόμου με τον πατέρα του 29χρονου

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία Οικονόμου με τον πατέρα του 29χρονου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε τον πατέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη πως η Ελληνική Αστυνομία θα φέρει στη Δικαιοσύνη τους δολοφόνους του γιου του.

Με τον πατέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ένα μαχαίρι, ενώ βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλευρό της αγαπημένης ομάδας του, είχε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Οικονόμου μετέφερε τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τον διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να φέρει στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους.

Η αποτυχία της αστυνομίας

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο υπουργός μιλώντας για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα αιματηρά επεισόδια υποστήριξε πως εμφανίστηκαν δύο διαφορετικά πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως εξήγησε, στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής υπήρξε τραγική αποτυχία, σε αντίθεση με όσα ακολούθησαν με τις δεκάδες συλλήψεις και την έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης, ανέφερε πως είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη της βελτίωσης της ΕΛΑΣ ενώ εξήγησε πως μια τέτοια κίνηση θα δικαιολογούταν αν υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός στον οποίο θα ερχόταν μια ανάλογη αποτυχία. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για έρευνα μέχρι το τέλος έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που έχουμε διατάξει. Να δούμε τι συνέβη με τα δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ. Ενώ έγιναν 98 συλλήψεις και άλλες στα σύνορα, στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής είχαμε μία τραγική αποτυχία. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Δεν είμαστε κυβέρνηση που μασάει τα λόγια της. Ήταν μια εικόνα τελείως ξένη με αυτή που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν σωστά, πρωτοφανή επιχειρησιακά λάθη. Υπήρξαν άνθρωποι που ξεκίνησαν από την Κροατία και έφτασαν στον χώρο των επεισοδίων χωρίς να τους σταματήσει κανείς», είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου αναφορικά με το τι πήγε λάθος και υπήρξε αυτή η τραγική κατάληξη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024