Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία σε λούνα παρκ στη Γαλλία: Νεκρός 17χρονος εκτοξεύθηκε από γιγάντια κούνια

Τραγωδία σε λούνα παρκ στη Γαλλία: Νεκρός 17χρονος εκτοξεύθηκε από γιγάντια κούνια

Για το δυστύχημα έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα.

Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής (6/8) σε λουνά παρκ στη Γαλλία με έναν 17χρονο να χάνει τη ζωή του και μία 19χρονη να τραυματίζεται σοβαρά όταν εκτοξεύθηκαν από ύψος 60 μέτρων από ένα παιχνίδι και βρέθηκαν στο έδαφος.

Όπως αναφέρει το BFMV πλέον η γυναίκα έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το δυστύχημα συνέβη εξαιτίας μίας δυνατής ριπής ανέμου που έκανε το παιχνίδι να εκτραπεί της πορείας του.

Η τραγωδία συνέβη στο λούνα πάρκ του Καπ Ντ’ Αγκντ, δυτικά του Μονπελιέ, όταν τα δύο άτομα έπεσαν από ύψος 60 μέτρων σε ένα παιχνίδι που αποτελεί μία από τις ατραξιόν του πάρκου και ονομάζεται «Αδρεναλίνη».

Πρόκειται για ένα είδος γιγάντιας κούνιας με ένα σχοινί που συγκρατείται από δύο πυλώνες στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα. Τα άτομα αυτά είναι ξαπλωμένα, με τα κεφάλια προς τα εμπρός, φορούν κράνη και είναι δεμένα από έναν ιμάντα, αλλά δεν προστατεύονται από μπάρες. Στη συνέχεια απελευθερώνονται στο κενό από ύψος 60 μέτρων με ταχύτητα 110 χλμ/ώρα και κινούνται σαν εκκρεμές.


«Δύο άνθρωποι είναι τα θύματα ενός ατυχήματος ενώ χρησιμοποιούσαν ένα παιχνίδι που ονομάζεται ‘Αδρεναλίνη’, ένας 17χρονος έφηβος που πέθανε από τους τραυματισμούς του και μία 19χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονπελιέ σε επείγουσα ανάγκη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας, Ραφαέλ Μπαλάντ, ενώ κατά την πτώση τους τα δύο άτομα φαίνεται πως χτύπησαν σε αντικείμενα.

Για το δυστύχημα έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και των ακούσιων τραυματισμών. Το λούνα παρκ έκλεισε με δικαστική απόφαση έως ότου οι πραγματογνώμονες διενεργήσουν έλεγχο για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ανάμεσα στους οποίους είναι και ο διευθυντής του λούνα παρκ. Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι. Η έρευνα θα συνεχιστεί, ωστόσο σύμφωνα με τον εισαγγελέα τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε αρκετούς μήνες.

Ερωτήματα

Όμως, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με αίτια του δυστυχήματος όπως αν θα μπορούσε το παιχνίδι να λειτουργεί με τόσο ισχυρές ριπές ανέμων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ζιλ ντ’ Ετορέ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, το βράδυ του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής έπνεαν άνεμοι εντάσεως 80 χιλιομέτρων την ώρα στην περιοχή, «κάτι πολύ σπάνιο για την Αγκντ».

«Ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού, οι προδιαγραφές του κατασκευαστή σταματάνε σε συγκεκριμένες ριπές ανέμων», ανέφερε στο BFMTV, ο Νικολά Λεμέ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεαμάτων της Γαλλίας.

«Εάν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι το παιχνίδι και ο ιμάντας, σταματούν αυτόματα, αλλά εάν υπάρχουν ριπές ανέμου ή ένα ξαφνικό αεράκι δυστυχώς δεν μπορεί να ελεγχθεί», εξήγησε.

Στο ίδιο παιχνίδι είχε συμβεί άλλο ένα ατύχημα το 2019. Μία δυσλειτουργία στον ιμάντα είχε σαν αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι και τότε το λούνα παρκ είχε κλείσει εν αναμονή μίας έκθεσης ενός ειδικού.

Επίσης,  όπως αναφέρει το BFMTV το 2017, έναν άλλο παιχνίδι «Αδρεναλίνη» είχε κλείσει στο  Foire du Trône του Παρισιού, αφού εξαιτίας ενός προβλήματος στον ιμάντα, καθώς μία κοπέλα είχε μείνει να συγκρατείται μόνο από τα πόδια της, ωστόσο ευτυχώς δεν χτύπησε.

Κλειστό σε ένδειξη πένθους το λούνα παρκ

Το λούνα παρκ πάντως έκλεισε και όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο Facebook αυτό έγινε σε ένδειξη σεβασμού στην οικογένεια του θύματος.

«Μετά από ένα τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ (Σάββατο, 5/8) σε μια από τις βόλτες μας, το πάρκο θα κλείσει τις πόρτες του απόψε (Κυριακή, 6/8) από σεβασμό στην οικογένεια του θύματος και για να τιμήσει τη μνήμη του. Είμαστε βαθιά λυπημένοι, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Η ασφάλεια των επισκεπτών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη αυτό το ατύχημα. Σε εξέλιξη βρίσκεται πλήρης έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιχνιδιών και των επισκεπτών μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του θύματος αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας σε αυτή τη δοκιμασία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024