Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο συναγερμός ενόψει Παναθηναϊκού - Μαρσέιγ και οι φόβοι για νέο κύκλο βίαιων επεισοδίων στην Αθήνα

Ο συναγερμός ενόψει Παναθηναϊκού – Μαρσέιγ και οι φόβοι για νέο κύκλο βίαιων επεισοδίων στην Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη γαλλική ομάδα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και με το κλίμα να είναι τεταμένο, μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για νέο κύκλο επεισοδίων

Η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή από χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σόκαρε όλη την Ελλάδα αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την αγριότητα της επίθεσης και τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Ένωσης από τους Κροάτες χούλιγκανς, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του οπαδού της Ένωσης.

Ο Μιχάλης έπεσε νεκρός από χτυπήματα με μαχαίρι και αυτό που είναι δεδομένο αφορά την παταγώδη αποτυχία των ελληνικών Αρχών να προλάβουν το κακό.

Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε με δηλώσεις του και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχία της Αστυνομίας.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ αναβλήθηκε αλλά ένα άλλο παιχνίδι, αυτό του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης.

Συναγερμός υπό το φόβο νέων επεισοδίων

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη γαλλική ομάδα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και με το κλίμα να είναι τεταμένο, μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις τάξεις της ΕΛ. ΑΣ.

Αυτό διότι μαζί με τους χούλιγκανς της Ντινάμο υπήρχαν και οπαδοί ελληνικής ομάδας ενώ θυμίζουμε πως οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένοι με τους οργανωμένους οπαδούς της Μαρσέιγ.

Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες, μετά την δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς, ήρθαν στη χώρα μας οπαδοί κι άλλων ομάδων (Σενκτ Πάουλι, Ρόμα, Λιβόρνο, Ραπίντ Βιέννης) κι αυτό προκαλεί ένα εκρηκτικό σκηνικό, αναφορικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί σ’ έναν νέο «κύκλο» επεισοδίων.

Βεβαίως θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι φόβοι που υπάρχουν δεν έχουν να κάνουν μόνο με την παρουσία οπαδών ξένων ομάδων στη χώρα μας, αλλά και με το ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ οπαδών ελληνικών ομάδων.

Όπως προαναφέραμε άλλωστε, στην επίθεση των Κροατών χούλιγκαν φαίνεται να συμμετείχαν και οπαδοί ελληνικής ομάδας κι αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο έκρυθμη.

Αυτό που θέλει να προλάβει η αστυνομία είναι και το ενδεχόμενο επεισοδίων μεταξύ οπαδών ελληνικών ομάδων ακόμα και με επιθέσεις σε συγκεκριμένα σημεία ή ακόμα και με ραντεβού, τα λεγόμενα «ραντεβού θανάτου».

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Η κατάσταση είναι δίχως άλλο εξαιρετικά δύσκολη καθώς η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η αστυνομία έχει ξεκινήσει την εφαρμογή σχεδίου για να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα ώστε να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές Αρχές έχουν ήδη κάνει κινήσεις σε συγκεκριμένα σημεία της πρωτεύουσας, για να προλάβει επιθέσεις σε κτίρια ή ακόμα και ραντεβού.

Το ενδεχόμενο ενός νέου «κύκλου» βίαιων επεισοδίων θα είναι αναμφίβολα καταστροφικό και αυτό προσπαθεί ν’ αποτρέψει η αστυνομία.

Βεβαίως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτά που έπρεπε να γίνουν από πλευράς επιχειρησιακού ελέγχου της ΕΛ. ΑΣ δεν έγιναν τις δύο προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην δολοφονική επίθεση των Κροατών και την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Κι αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα καθώς πρέπει να δοθούν απαντήσεις για την αποτυχία των αστυνομικών αρχών.

Δεν είναι θέμα μιας βραδιάς

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μαρσέιγ το βράδυ της Τετάρτης, αλλά οι φόβοι για νέα επεισόδια δεν περιορίζονται χρονικά στον αυριανό αγώνα.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μετά το τέλος του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα έχει λήξει και ο συναγερμός γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο θα ήταν αφελές.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή γενικότερα και δεν είναι μόνο θέμα μιας βραδιάς.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται να αναλυθούν βαθιά τα αίτια που προκαλούν τέτοιου είδους επεισόδια και δολοφονικές επιθέσεις.

Σίγουρα λοιπόν η αστυνομία λαμβάνει μέτρα για να μην μετατραπεί η πρωτεύουσα σε πεδίο μάχης αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό δεν θα πρέπει ν’ αφορά μόνο την αυριανή βραδιά.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024