Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroën AMI ή αλλιώς το απόλυτο ηλεκτρικό όχημα πόλης

Citroën AMI ή αλλιώς το απόλυτο ηλεκτρικό όχημα πόλης

Το αντισυμβατικό Citroën Ami είναι ένα premium gadget για 100% ηλεκτρική κινητικότητα και μπορεί να γίνει δικό σου σε 5΄!

Η γαλλική Citroën εδώ και έναν αιώνα έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου του αυτοκινήτου, κάνοντας την κινητικότητα προσβάσιμη σε όλους, με δημιουργικότητα και φυσικά γαλλική φινέτσα. Την τελευταία περίοδο που η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Citroën  παρουσίασε το απόλυτο talk of the town, 100% ηλεκτροκίνητο Ami.

Όσοι το έχουν δει, δεν το ξεχνάνε και φυσικά φλερτάρουν με την ιδέα να γίνει το απόλυτο μεταφορικό μέσο τους για μέσα στην πόλη. Αυτή η αντικομφορμιστική πρόταση της εταιρείας, είναι σύμφωνη τόσο με τις απαιτήσεις των καιρών που φωνάζουν για ένα βιώσιμο μέλλον που σημαίνει και πράσινες μετακινήσεις, όσο και με τις απαιτήσεις των πελατών που θέλουν ένα μέσο που θα τους πηγαίνει παντού στην πόλη, οικονομικά και εύκολα.

To Ami πέραν του ότι είναι 100% ηλεκτρικό, είναι άνετο και ασφαλές, μικρό αλλά για δύο, ευέλικτο και απόλυτα προσαρμόσιμο στις εκάστοτε ανάγκες.

Ένας ακόμα λόγος που κάνει το Ami να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί από 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, ενώ διαθέτει μία ποικιλία στον τρόπο απόκτησής του, καθώς μπορεί να γίνει δικό σας σε 5΄με μια πρωτοποριακή διαδικασία που είναι διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο των διανομέων της Citroën, αλλά και online στο https://amistore.citroen.gr/.

Ουσιαστικά το πανέμορφο αυτό εργαλείο αστικής μετακίνησης, είναι ένας νέος κόσμος που σας καλεί να γνωρίσετε, μία πραγματική εμπειρία που θα αλλάξει την εικόνα των δρόμων όπως την ξέραμε.

Η αστική κινητικότητα για όλους είναι ένα στοίχημα της Citroën που ήδη το έχει κερδίσει με το 100% ηλεκτροκίνητο Ami, που βγαίνει και σε διάφορες εκδόσεις, όπως θα δούμε παρακάτω. Αφορά όλους τους οδηγούς και έχει πλεονεκτήματα που συνήθως έχουν τα δίκυκλα, όπως είναι το εύκολο πάρκινγκ, η κυκλοφορία στην πόλη ανεξάρτητα από τον δακτύλιο, η χαμηλή κατανάλωση, ενώ μας προστατεύει παράλληλα από τις καιρικές συνθήκες όπως ένα συμβατικό αμάξι.

Συνεχίζοντας, το Ami ως καθαρόαιμο 100% ηλεκτρικό, έχει μηδενικές εκπομπές CO2, είναι πολύ εύκολο στην οδήγηση, είναι τελείως αθόρυβο και διαθέτει μπαταρία που φορτίζει όπως ένας smartphone, σε μόλις 3 ώρες από μία πρίζα κοινού οικιακού δικτύου.

Οι διαστάσεις του είναι ιδανικές για την πόλη με μήκος μόλις 2,41m και μικρό κύκλο στροφής (με διάμετρο 7,20m) ενώ εσωτερικά διαθέτει μία άνετη καμπίνα για δύο άτομα, με σύστημα θέρμανσης για τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Όσο για την εμφάνισή του, είναι πραγματικά μοναδική, έχοντας κερδίσει ήδη τον θαυμασμό των περισσοτέρων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής με 3 διακοσμητικά χρωματικά πακέτα και η δυνατότητα επιλογής 2 ειδικών εκδόσεων, ώστε ο καθένας να μπορεί να φτιάξει το δικό του ami. Επιπλέον,  το Ami μπορεί να οδηγηθεί από 16 ετών και άνω με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, κάτι που διευκολύνει πολλούς γονείς ως αντιπρόταση στην συνηθισμένη συζήτηση απόκτησης ενός δικύκλου.

Ως το απόλυτο gadget μετακινήσεων στην πόλη, το Citroen Ami μπορεί να γίνει διαθέσιμο με πολλούς και πρωτοποριακούς τρόπους.  Συγκεκριμένα, στο επίσημο δίκτυο διανομέων της Citroen, μπορείτε τώρα να το κάνετε δικό σας σε 5’, όπως και να το αποκτήσετε online από το https://amistore.citroen.gr/   και να έρθει στην πόρτα σας μέσω της υπηρεσίας AMI Home Delivery.

Φτάνοντας στην τιμή ξεκινάει από 7.600€ με ΦΠΑ (κάνοντας χρήση της επιδότησης «Κινούμαι ηλεκτρικά»), ενώ βγαίνει σε 10 διαφορετικές εκδόσεις και τιμές ανάλογα το προσωπικό γούστο του καθένα.

Εμείς ξεχωρίσαμε το My Ami Tonic που συνδυάζει το χακί και το έντονο κίτρινο και αποτελεί μια έκδοση που εμπνέει για δράση μέσω των χρωμάτων και του εξοπλισμού της. Συγκεκριμένα, σε αυτό το μοντέλο θα βρείτε επιπλέον στοιχεία όπως είναι οι ενισχυμένοι προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ και οι θόλοι, καθώς και οι μπάρες οροφής σε μαύρο χρώμα. Εξωτερικά, τα νέα πλαίσια προβολέων είναι σχεδιασμένα για να μοιάζουν με γυαλιά ηλίου ενώ στο εσωτερικό του My Ami Tonic  θα βρείτε διάφορα λειτουργικά αξεσουάρ, όπως η βάση για το smartphone, οι τρεις αποθηκευτικοί χώροι, τα διχτάκια στις πόρτες και το κεντρικό διαχωριστικό δίχτυ, ο γάντζος για το κρέμασμα τσάντας, τα πατάκια  με διακοσμητική ραφή και το Dat@mi που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του smartphone με το αυτοκίνητο. Όσο για το περιορισμένης κυκλοφορίας νέο μοντέλο My Ami Buggy έγινε ήδη sold out.

Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις 10 επιλογές που σας δίνει, υπάρχει και το My Ami Cargo, που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα χρήσης του και στους επαγγελματίες. Η μικροκινητικότητα είναι γεγονός, με μηδενικούς ρύπους και συνολικό όγκο φόρτωσης που ξεπερνά τα 400 λίτρα και  με το ωφέλιμο φορτίο να φθάνει τα 140 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των καθημερινών εταιρικών αναγκών μπορεί να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό και πράσινο τρόπο.

Για τη συντήρησή του έχει φροντίσει η Citroën με ένα εξειδικευμένο δίκτυο από ανεξάρτητους αλλά εγκεκριμένους επισκευαστές και ένα τηλεφωνικό κέντρο έτοιμο για να σας λύσει κάθε απορία.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AMI

Μήκος: 2.41 m

Πλάτος: 1.39 m (χωρίς τους καθρέπτες)

Ύψος: 1.52 m

Διάμετρος κύκλου στροφής: 7.20 m

Βάρος (χωρίς μπαταρία): < 425 kg

Βάρος (με μπαταρία): 483 kg

Μπαταρία: 6.3 kWh

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων Citroën ή την επίσημη ιστοσελίδα της Citroën, www.citroen.gr .

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024