Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Δένδιας: «Είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμοιβαία αμυντική βιομηχανική συνεργασία με το Ισραήλ»

Νίκος Δένδιας: «Είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμοιβαία αμυντική βιομηχανική συνεργασία με το Ισραήλ»

Τι συζήτησε ο Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογο του

Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο Ισραήλ με στόχο την εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογο του, κ. Γκάλαντ, ανέφερε «έχουμε σφυρηλατήσει μία στρατηγική σχέση βασισμένη σε πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας με κοινό όραμα».

Στην συνέχεια, ο υπουργός είπε ότι είναι αποφασισμένος να εμπλουτίσει την αμοιβαία αμυντική βιομηχανική συνεργασία με το Ισραήλ. Πέραν από την εμβάθυνση της συνεργασίας, οι δύο άνδρες μίλησαν για την Ουκρανία, αλλά και για την αμυντική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια

«Σας ευχαριστώ για τα πολύ θερμά σας λόγια και το πολύ θερμό σας καλωσόρισμα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη μετά την επίσκεψή μου στην Κύπρο, η οποία για εμάς αποτελεί παράδοση. Αυτό λέει πολλά για τη σημασία της διμερούς μας σχέσης.

Έχουμε σφυρηλατήσει μια στρατηγική σχέση βασισμένη σε πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας με κοινό όραμα, ασφαλές περιβάλλον ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή μας και είχαμε σήμερα την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τον κοινό μας στόχο και την επιθυμία μας να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε τη στρατηγική αμυντική μας σχέση. Οι αμυντικοί δεσμοί έχουν ενισχυθεί από τις τακτικές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις των ενόπλων δυνάμεών μας, καθώς και από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Επιτρέψτε μου όμως να επαναλάβω αυτό που είπα στη συνάντησή μας ότι είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμοιβαία αμυντική βιομηχανική συνεργασία μας προς αμοιβαίο όφελος των χωρών μας, των κοινωνιών μας και των οικονομιών μας. Θα ήθελα να συνεργαστώ πολύ στενά με το Ισραήλ στην έρευνα και την ανάπτυξη και να προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα παρόμοιο οικοσύστημα σαν το δικό σας μεταξύ των υπουργείων που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμυντικούς μας στόχους.

Επίσης, μιλήσαμε για την εντεινόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συζητήσαμε την κατάσταση εκεί. Η Ελλάδα είναι πάντα αντίθετη σε κάθε προσπάθεια αλλαγής συνόρων με χρήση βίας και θεωρεί τον επιθετικό αναθεωρητισμό ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της περιοχής μας.

Για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Συζητήσαμε την αμυντική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλη την γειτονιά μας. Επαναβεβαιώσαμε την βούληση μας να αντιμετωπίσουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας. Η Ελλάδα πάντα υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην Μεσόγειο. Έχουμε χτίσει συμμαχίες με το Ισραήλ και άλλες χώρες.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι η αμυντική μας συνεργασία θα ενισχυθεί και θα δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη έχουμε δημιουργήσει. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά σας στην οικοδόμηση μίας ισχυρής αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ για το θερμό σας καλωσόρισμα».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024