Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Ύμνοι Vogue για την Ελλάδα: Κορυφαίος προορισμός - Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες

Ύμνοι Vogue για την Ελλάδα: Κορυφαίος προορισμός – Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες

«Ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, η Ελλάδα, συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες φέτος. Από τη Μύκονο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εδώ είναι οι πιο όμορφες παραλίες για να βουτήξετε», γράφει η Vogue.

Αφιέρωμα στην Ελλάδα κάνει η γαλλική Vogue με ένα άρθρο ύμνο στις παραλίες της χώρας μας. «Οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας για να κολυμπήσετε αυτό το καλοκαίρι», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος που σημειώνει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο τέλειους προορισμούς διακοπών και για φέτος.

«Πλήθος κολπίσκων με τιρκουάζ νερά, η Ελλάδα είναι στην κορυφή της λίστας των σταρ καλοκαιρινών προορισμών ξανά και ξανά. Ευκαιρία να ανακαλύψετε τις αγαπημένες μας παραλίες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, η Ελλάδα, συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες φέτος. Από τη Μύκονο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εδώ είναι οι πιο όμορφες παραλίες για να βουτήξετε», προσθέτει η Vogue.

Στις παραλίες που παρουσιάζει το δημοσίευμα, οι Κυκλάδες έχουν ξεχωριστή θέση, με το Σαρακήνικο της Μήλου «ένα τοπίο με εκπληκτικές καμπύλες, το οποίο συχνά συγκρίνεται με αυτές της Σελήνης», την Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης «αυτό το ονειρεμένο σημείο που συνδυάζει ηφαιστειακά πετρώματα στο χρώμα της φωτιάς και μια πεντακάθαρη θάλασσα» και το Αλικό Νάξου «μια από τις άγριες παραλίες του που σας επιτρέπουν να κάνετε ηλιοθεραπεία με γαλήνη».

Φυσικά, δεν λείπουν και να νησιά του Ιονίου με το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, την παραλία «Γιδάκι» στην Ιθάκη «το όνειρο του Οδυσσέα και των σειρήνων του», την παραλία «Πόρτο Κατσίκι» στη Λευκάδα ή την παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους ένα «από τα πιο καλά μυστικά της Ελλάδας», αλλά και η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά.

Ακόμα ξεχωριστή θέση έχει η Κρήτη με τον Μπάλο, την παραλία Σεϊτάν Λιμάνια που είναι η «τελευταία απόδειξη ότι η Κρήτη σφύζει από παραλίες, που η κάθε μία είναι πιο ωραία από την άλλη», αλλά και το Ελαφονήσι με την ιδιαίτερη ροζ άμμο.

Τέλος υπάρχει η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στην Πελοπόννησο, η παραλία Λαλάρια στη Σκιάθο και η παραλία Περιβόλι στη Σκόπελο.

Η παραλία Ναυάγιο στο νησί της Ζακύνθου

Πρώτη στάση στο αφιέρωμα της Vogue γίνεται στη Ζάκυνθο και στη φημισμένη παραλία Ναυάγιο. «Έχοντας επίσης το παρατσούκλι Όρμος του Ναυαγίου, αυτή η παραδεισένια παραλία βρίσκεται στους πρόποδες των γκρεμών του νησιού της Ζακύνθου στην Ελλάδα. Είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα, από το λιμάνι της Ζακύνθου κι εκεί βρίσκεται το ναυάγιο ενός πλοίου λαθρεμπόρων με το όνομα Παναγιώτης».

Η παραλία Ναυάγιο

H παραλία Σαρακήνικο στο νησί της Μήλου

Δεύτερη στάση του αφιερώματος είναι η Κυκλάδες με το νησί της Μήλου και συγκεκριμένα την παραλία Σαρακήνικο. «Στο νησί της Μήλου, αυτή η παραλία αποτελείται από λευκά ηφαιστειακά πετρώματα που έχουν σχηματιστεί από τα κύματα και τους βόρειους ανέμους. Το αποτέλεσμα είναι ένα τοπίο με εκπληκτικές καμπύλες που συχνά συγκρίνεται με αυτές της Σελήνης».

Η παραλία Σαρακήνικο της Μύλου

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι στο νησί της Λευκάδας

«Αντιμέτωπη με τα κύματα του Ιονίου Πελάγους, αυτή η παραδεισένια παραλία βρίσκεται στο ελληνικό νησί της Λευκάδας. Στους πρόποδες ενός λόφου, οι επισκέπτες του καλοκαιριού, ορμούν εκεί για την τέλεια άμμο και τα τιρκουάζ νερά».

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι

Η παραλία Μύρτος στην Πύλαρο

Ευρισκομένη στην περιοχή της Πυλάρου στη βορειοδυτική Κεφαλονιά η παραλία Μύρτο ‘αποπλανεί’ κάποιον με τα χιλιόμετρα λευκής άμμου και τα τιρκουάζ κύματα. Όντας στο Ιόνιο Πέλαγος, από πίσω της βρίσκονται τα βουνά Αγία Δυνατή και Καλόν Όρος».

Η παραλία Μύρτος

Η Κόκκινη παραλία στο νησί της Σαντορίνης

«Η εμβληματική παραλία στη Σαντορίνη. Αυτό το ονειρικό σημείο συνδυάζει έντονα ηφαιστειακά πετρώματα στο χρώμα της φωτιάς με μία πεντακάθαρη, κρυστάλλινη θάλασσα. Θύμα της καλοκαιρινής επιτυχίας είναι ένα από αγαπημένα σημεία για τους ντόπιους δύτες. Πρέπει πάντως να τη θαυμάσεις από μακριά λόγω επικίνδυνων κατολισθήσεων».

View this post on Instagram

A post shared by Robert Triz (@rou.triz)

Παραλία Λαλάρια στο νησί της Σκιάθου

«Με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα, η παραλία Λαλάρια βρίσκεται στο νησί της Σκιάθου στην Ελλάδα. Με διάσπαρτα λαμπερά βότσαλα κάνει βουτιά από παρθένους λόφους».

Η παραλία Λαλάρια

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στην Πελοπόννησο

«Λευκή άμμος με μία θάλασσα στα χρώματα λιμνοθάλασσας, η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται στις ακτές της Μεσσηνίας στην περιοχή της Πελοποννήσου».

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

Η παραλία του Μπάλου στην Κρήτη

«Με μία λωρίδα εκλεκτής άμμου και μεταξύ δύο βραχιόνων θάλασσας, η παραλία του Μπάλου είναι ένα από τα πιο ‘καυτά’ σημεία στην Κρήτη. Με μία βαθιά μπλε θάλασσα από τη μία πλευρά και μία λιμνοθάλασσα με ημιδιάφανα νερά, το τοπίο είναι που κόβει την ανάσα».

Η παραλία του Μπάλου

Η παραλία Περιβόλι το νησί της Σκοπέλου

«Σε μικρή απόσταση από το χωριό Γλώσσα, η παραλία Περιβόλι βρίσκεται στο νησί της Σκοπέλου. Αντιμέτωπη με τα κύματα που την αγκαλιάζουν, οι επισκέπτες θα απολαύσουν την ηρεμία και το μικρό beach club, στο οποίο μπορούν να γευματίσουν».

Η παραλία Ελαφονήσι στην Κρήτη

«Μεταξύ των πιο όμορφων σημείων στην Κρήτη, η παραλία Ελαφονήσι έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει ροζ άμμο. Περιτριγυρισμένη από βράχους, είναι ένα από απαραίτητα σημεία που πρέπει να δει κάποιος στο ελληνικό νησί».

Η παραλία Ελαφονήσι

Η παραλία Αλικό στο νησί της Νάξου

«Βρίσκεται στο μέσο ενός προστατευμένου βιότοπου στα νότια του νησιού της Νάξου, το Αλικό είναι μία από τις πιο άγριες παραλίες που σου επιτρέπει να κάνεις ηλιοθεραπεία γαλήνια. Χωρίς παραλιακά εστιατόρια, μπορείς να απολαύσεις το ήρεμο τοπίο ανάμεσα στην άφθονη βλάστηση, στους βράχους και στα τιρκουάζ νερά».

Παραλία Γιδάκι στο νησί της Ιθάκης

«Το όνειρο του Οδυσσέα και των σειρήνων του οδηγούν στην παραλία Γιδάκι. Βρίσκεται στην Ιθάκη, με τα νερά του Ιουνίου Πελάγους που είναι ιδιαίτερα καθαρά».

Παραλία Βουτούμι στο νησί των Αντίπαξων

«Βρίσκεται στο μικρό νησί των Αντίπαξων (με έκταση μόλις τέσσερα χιλιόμετρα), αυτός ο άγριος κολπίσκος είναι ένα από τα καλύτερα μυστικά της Ελλάδας».

Παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στην Κρήτη

Το αφιέρωμα της Vogue κλείνει στην Κρήτη όπου «η τελευταία απόδειξη ότι σφύζει από παραλίες, που η κάθε μία είναι πιο ωραία από την άλλη, είναι πως τα Σεϊτάν Λιμάνια, κρύβονται ανάμεσα στους λόφους της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην Κρήτη. Στο τέλος ενός μικρού ξηρού μονοπατιού, τα τιρκουάζ νερά έχουν κάτι που μαγεύει τους ταξιδιώτες».

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια

Only in

Μάντισσα την κέρασε σοκολατάκι προβλέποντας τον θάνατο της… Πέθανε λίγες ώρες μετά

27χρονη πήρε τη σοκολάτα από τη μάντισσα και δηλητηριάστηκε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023