Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Τρίπολη: Μάχη με τις φλόγες - Ξέσπασαν ταυτόχρονα τρεις εστίες - Μία προσαγωγή για εμπρησμό

Φωτιά στην Τρίπολη: Μάχη με τις φλόγες – Ξέσπασαν ταυτόχρονα τρεις εστίες – Μία προσαγωγή για εμπρησμό

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο, ενώ μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική περιοχή στον Άγιο Βλάση Τρίπολης. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση τόσο με εναέρια όσο και με επίγεια μέσα ώστε να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες τους ώστε να μην περάσει η φωτιά από τον Άγιο Θόδωρα με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά και πλέον υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες.

«Γίνεται μία προσπάθεια για να κρατηθεί η φωτιά να μην περάσει από τον Άγιο Θόδωρα. Είναι μία δύσκολη φωτιά γιατί είναι μέσα σε πευκοδάσος, πάνω στο βουνό και σε πυκνό πευκοδάσος. Ας ελπίσουμε ότι τα εναέρια μέσα θα μπορέσουν να την κρατήσουν προτού νυχτώσει και σταματήσουν να πετούν», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Οι δυνάμεις που επιχειρούσαν ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ μέχρι το τελευταίο φως συνέδραμαν από αέρος έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Επίσης, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Μία προσαγωγή για εμπρησμό

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για περισσότερες από μια εστίες, γεγονός που προβληματίζει και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη δασική περιοχή του Αγίου Βλασίου έξω απ’ την Τρίπολη.

Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες, αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες και για τρίτη εστία φωτιάς.

Όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων πριν την εκδήλωση της φωτιάς ακούστηκαν μικρές εκρήξεις στην περιοχή.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024