Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήτογλου: «Δεν έκλεψα, δεν βίασα, δεν σκότωσα, έκανα ένα λάθος και το πλήρωσα»

Μήτογλου: «Δεν έκλεψα, δεν βίασα, δεν σκότωσα, έκανα ένα λάθος και το πλήρωσα»

Ο Ντίνος Μήτογλου σχολίασε σε δηλώσεις του το επίμαχο θέμα με το ντόπινγκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πλήρωσε για το λάθος που έκανε.

Ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί για θέματα ντόπινγκ. Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε σε πολιτική εφημερίδα για το ζήτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα και πως πλήρωσε μόνος του το λάθος του.

Πιο συγκεκριμένα είπε: Για την αντιμετώπιση όλων όσων έγιναν «Η διαδικασία απαιτεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Σε κάνει να αναρωτιέσαι: «Τι κάνω εγώ εδώ;», «Γιατί έγινε αυτό,». Δοκιμάζεις την προσωπικότητα σου, το εγώ σου, την ύπαρξη σου. Όχι μόνο ως αθλητή αλλά κυρίως ως ανθρώπου. Είτε αφήνεις το βάρος να σε νικήσει είτε το νικάς εσύ. Μέση οδό δεν υπάρχει. Κάπου στα μισά της περιπέτειας υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα νικηθώ. Έγινε πιο δυνατός, βρήκα τρόπους να γυμναστώ ακόμα πιο σκληρά.

«Είχα γύρω μου ανθρώπους που μου έδωσαν χείρα βοήθειας. Τον γυμναστή μου , τον προπονητή μου , την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τον αδερφό μου. Άτομα μετρημένα στα δάκτυλά. Και νιώθω τυχερός που τα βρήκα μέσα από όλο αυτό. Δίχως εκείνους δεν θα τα κατάφερνα. Στα ζόρια συνειδητοποιείς ποιοι στέκονται αληθινά στο πλευρό σου. Οι στιγμές που έζησα ήταν με διάφορα οι χειρότερες στην καριέρα μου».

Αν νιώθει πως έχει στιγματιστεί από το γεγονός αυτό: «Κοιτάζω τα θετικά της ζωής και πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Η ρετσινιά μπορεί να κρατήσει για μια ζωή, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στην κοινωνία. Ίσως κάποιους να μην μπορέσω να τους κερδίσω ποτέ. Έναν η δυο στους εκατό. Ούτε ο Γιάννης και ο Μάικλ Τζόρνταν δεν κατάφεραν να τους κερδίσουν όλους. Τα αφήνω όλα πίσω μου και ανυπομονώ να επιστρέψω στο μπάσκετ που αγαπώ».

Στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για ισόβιο αποκλεισμό λόγω του ντόπινγκ, με την απάντηση του να τα λέει όλα «Διαφωνώ με αυτή την άποψη. Δεν έκανα κακό σε κανέναν, δεν έκλεψα από κανέναν, δεν βίασα, δεν σκότωσα. Απομονώθηκα για ένα χρόνο πλήρωσα το χρέος μου για ένα προσωπικό λάθος και έμαθα από το πάθημα μου. Η ζωή προχωράει και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Οποίος έχει διαφορετική γνώμη ας τη πει και ας την γράψει στα social media. Δικαίωμα στο λάθος έχει ο κάθε άνθρωπος». 

Αναφορικά με άλλους αθλητές και την αθωότητα που συνεχίζουν να υπερασπίζουν ότι έχουν, ο Μήτογλου δεν έκανε κάτι ανάλογο.
«Σε μένα συνέβη κάτι που με βρήκε σε άγνοια. Εμπιστευτικά το λάθος άτομα και αυτό είναι όλο. Πήρα το μάθημα μου και δεν υπάρχει περίπτωση να την ξαναπατήσω. Θα δείξω εμπιστοσύνη μόνο στο κοντινό μου κύκλο και σε όσους αποδεδειγμένα νοιάζονται γι μένα. Αυτό είναι το δίδαγμα της ιστορίας μου «Να προσεχείς ποιους εμπιστεύεσαι»».

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024