Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στις φλόγες η «στραβή» παμπ της Βρετανίας - «Συντετριμμένοι» οι κάτοικοι

Στις φλόγες η «στραβή» παμπ της Βρετανίας – «Συντετριμμένοι» οι κάτοικοι

Η παμπ The Crooked House προσέλκυε πλήθος κόσμου λόγω του μοναδικού της σχήματος.

Ολοσχερώς καταστράφηκε μία ιστορική και εμβληματική παμπ του 18ου αιώνα καθώς ο χώρος τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο κατέστρεψε την παμπ The Crooked House (To Στραβό Σπίτι) που ήταν γνωστή ως η «στραβή» παμπ της Βρετανίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό πως η παμπ στο Himley των Δυτικών Μίντλαντς έκλεισε για πάντα αφού πουλήθηκε σε έναν ιδιώτη αγοραστή για διαφορετική χρήση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Στάφορντσάιρ και των Δυτικών Μίντλαντς κλήθηκαν στο σημείο στις 22:00 το βράδυ, αφότου η παμπ τυλίχτηκε στις φλόγες, με την πυρκαγιά να καταστρέφει ολοκληρωτικά τη στέγη.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως το μοναδικό μονοπάτι που οδηγούσε στην παμπ είχε μπλοκαριστεί από «στοίβες βρωμιάς» όταν στο σημείο έφτασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο δρόμος προς την παμπ παραμένει κλειστός ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά. Γι’ αυτό έχει ζητήσει και από αυτόπτες μάρτυρες να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ όπως αναφέρει η Daily Mail δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ένας ντόπιος που όπως υποστηρίζει ήταν αυτός που ειδοποίησε τις Αρχές για τη φωτιά, ο Ας Σμιθ μίλησε στην Express και τη Star, ότι είδε τις φλόγες όταν πήγε στην αυλή του για να τσεκάρει τα άλογά του.

Όπως είπε είδε πυκνούς καπνούς να έρχονται από την περιοχή της παμπ και όταν πλησίασε «μπόρεσε να δει ότι είχε πιάσει φωτιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο το γεγονός ότι το μονοπάτι προς την παμπ ήταν γεμάτο βρωμιές ήταν ο λόγος που τα πυροσβεστικά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν το κτίριο.

Ποια ήταν η παμπ The Crooked House

Η παμπ είχε ιδρυθεί το 1765 ως αγροικία, έγινε παμπ το 1830 και προσέλκυε πλήθος κόσμου λόγω του μοναδικού της σχήματος, καθώς η μία πλευρά ήταν πιο χαμηλή από την άλλη κατά 1,2 μέτρα.

Αρχικά ονομάστηκε «Siden House», καθώς «siden» σημαίνει «στραβός» στη διάλεκτο της Black Country των Μίντλαντς.

Τη δεκαετία του ’40 θεωρήθηκε μη ασφαλής και προγραμματίστηκε η κατεδάφισή της, ωστόσο αγοράστηκε από τη ζυθοποιεία Wolverhampton and Dudley, η οποία με στηρίγματα και δοκάρια έκανε την κατασκευή ασφαλή, ενώ διατήρησε την ασύμμετρη εικόνα της και τη μετονόμασε σε «Crooked House».

Έκτοτε η συγκεκριμένη παμπ είχε γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες εξαιτίας της μοναδικής της μορφής που προκλήθηκε εξαιτίας μίας καθίζησης λόγω μεταλλευτικής δραστηριότητας σε ορυχεία το 1800, αλλά και για το γεγονός ότι ήταν γνωστή για τις οφθαλμαπάτες που προκαλούσε.

Η παμπ πωλήθηκε στις 27 Ιουλίου και είχε ανακοινωθεί πως θα ήταν δύσκολο να ανοίξει ξανά τις πόρτες της. Οι ντόπιοι είχαν αντιδράσει με λύπη μαθαίνοντας ότι θα έκλεινε για πάντα.

Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής είχαν ξεκινήσει να μαζεύουν υπογραφές στις 29 Ιουλίου ενάντια στο κλείσιμο και είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 3.500.

«Είναι απογοητευτικό που το μέρος τυλίχθηκε στις φλόγες»

Ο δήμαρχος των Δυτικών Μίντλαντς, Άντι Στριτ έκανε λόγο για «πολλά ερωτήματα» σχετικά με τη φωτιά και σημείωσε πως: «Είμαι σίγουρος ότι οι Αρχές θα βρουν την αλήθεια. Σήμερα όλοι μπορούμε να πούμε ότι είναι μία τραγωδία και ειλικρινά ελπίζω αυτό το ορόσημο της Black Country θα μπορέσει να αναστηλωθεί και να συντηρηθεί».

Ο 46χρονος Λι Γκουντσαϊλντ που ήταν υπεύθυνος στην παμπ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δήλωσε πως η τοπική κοινωνία είναι «συντετριμμένη» από την ξαφνική καταστροφή του εμβληματικού κτιρίου και πως μία διάρρηξη τον περασμένο Ιούνιο, οδήγησε στην πώληση της παμπ καθώς είχαν προκληθεί πολύ μεγάλες φθορές.

«Δεν είχε κλαπεί τίποτα αλλά υπήρχε μεγάλη ζημιά στην κουζίνα, στο μπαρ και στην αποθήκη. Υπάρχει έρευνα από την αστυνομία αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά και επέρριψε την ευθύνη στην εταιρεία που ανήκε η παμπ.

Όπως είπε ο Λι όταν έφυγε από την παμπ δεν είχε μείνει τίποτα μέσα για να προκαλέσει φωτιά, ωστόσο εκτίμησε πως ήταν ένα παλιό κτίριο που είναι πιο εύκολο να τυλιχθεί στις φλόγες.

«Είναι απογοητευτικό που το μέρος τυλίχθηκε στις φλόγες. Είναι ντροπή, ειδικά με τον χρόνο και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024