Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία στη Λάρισα: Τι θα υποστηρίξει ο «νταής» που ξυλοκόπησε την σύζυγό του

Ενδοοικογενειακή βία στη Λάρισα: Τι θα υποστηρίξει ο «νταής» που ξυλοκόπησε την σύζυγό του

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται τη Δευτέρα ο 52χρονος που έδερνε άγρια επί μία ώρα την σύζυγό του - Ο δράστης πρόκειται να ισχυριστεί ότι ένα μήνυμα στο κινητό της 43χρονης ήταν αυτό που στάθηκε ως αφορμή να... «προκάλεσε την οργή του».

Φρικιαστικές στιγμές έζησε στα χέρια του συζύγου της η αστυνομικός η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού επειδή του ζήτησε του ζήτησε διαζύγιο.

Η 43χρονη δίνει μάχη για να επουλώσει τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματά της από την ενδοοικογενειακή βία την οποία υπέστη.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τη βάναυση επίθεση του 52χρονου στη γυναίκα προκαλούν φρίκη, καθώς φαίνεται ότι ο «νταής» ξυλοκοπούσε την άτυχη γυναίκα επί μία ώρα,  από τις 03:00 τα χαράματα μέχρι τις 04:15, όταν επενέβησαν οι αρχές που ειδοποιήθηκαν από μια γειτόνισσα.

Ήταν εκείνη που δεν έκλεισε τα αυτιά στις σπαρακτικές εκκλήσεις της για βοήθεια, ενώ ο 52χρονος τη χτυπούσε ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπό της, που έχει παραμορφωθεί και σε όλο της το σώμα. Η 43χρονη χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση μετά τη ρήξη νεφρού που υπέστη, ενώ είναι γεμάτη κατάγματα.

«Μαύρισε η ψυχή μου»

Οι απειλές και η βίαιη συμπεριφορά του 52χρονου είχαν οδηγήσει την αστυνομικό στην απόφαση να χωρίσουν, όπως έγινε γνωστό από τη μητέρα της.

Βρίσκονταν ήδη σε διάσταση όταν εκείνος εισέβαλε στο σπίτι της και της επιτέθηκε με απίστευτη αγριότητα. Μέσα από το νοσοκομείο της Λάρισας βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για όσα υπέστη, ενώ εκείνος έχει συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς», δήλωσε η 43χρονη.

«Μου έλεγε »μαμά δεν τον αντέχω, το καταλαβαίνεις; Μαύρισε μέσα η ψυχή μου, δεν αντέχω»», αποκαλύπτει η μητέρα της 43χρονης.

Τι θα ισχυριστεί ο 52χρονος

Οδηγείται αύριο ενώπιον του ανακριτή ο 52χρονος, ο οποίος κατηγορείται με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος θα υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη σύζυγό του, ενώ ότι ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της 43χρονης αστυνομικού ήταν εκείνο που «προκάλεσε την οργή και την άγρια επίθεση σε βάρος της».

Ωστόσο, όπως έχουμε δει σε ανάλογες περιπτώσεις, πάντα οι δράστες αυτών των περιστατικών «μετανιώνουν» για αυτό που έχουν κάνει, ισχυρίζονται ότι «δεν είχαν πρόθεση» αλλά έφταιγε το θύμα.

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία

Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι ασύλληπτης αγριότητας, όμως δεν είναι μεμονωμένο. Τα στοιχεία σοκάρουν. Όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών 466 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας ζήτησαν να έχουν το κουμπί πανικού, με το φόβο μίας νέας επίθεσης σε βάρος τους.

Από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής 47 γυναίκες χρειάστηκε να πατήσουν το κουμπί στο κινητό τους και να επέμβει η αστυνομία για να γλιτώσουν από τα χέρια συζύγου ή συντρόφου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, 30-40 γυναίκες αστυνομικοί δέχονται τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές και αποφεύγουν να απευθυνθούν στα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, φοβούμενες τον διασυρμό.

Το 2020 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στις Αρχές ήταν 5413, το 2021 8776 και το 2022 11.632.

Η αύξηση των καταγγελιών αυτών αποδίδεται εν μέρει στις διαδικασίες που έχουν κινηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο και την καταγραφή τέτοιων καταγγελιών.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024