Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Χιλιάδες πρόσκοποι αποσύρονται από το Παγκόσμιο Jamboree

Νότια Κορέα: Χιλιάδες πρόσκοποι αποσύρονται από το Παγκόσμιο Jamboree

Εκατοντάδες πρόσκοποι έχουν υποστεί θερμοπληξία ή έχουν ασθενήσει εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Η κυβέρνηση της χώρας έχει στείλει επιτόπου στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές.

Σκηνές χάους στη Νότια Κορέα, όπου διεξάγεται το 25ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree.

Εξαιτίας του καύσωνα οι πρόσκοποι πέφτουν κάτω σαν τις μύγες ενώ χιλιάδες εγκαταλείπουν τη διοργάνωση λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούν.

Οι οργανώσεις της Αμερικής και της Βρετανίας έκαναν γνωστό σήμερα ότι οι αποστολές τους αποσύρθηκαν.

Την ίδια ώρα, οι οργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να διακόψουν αυτό το Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree, το οποίο διεξάγεται φέτος στη Σεϊμανγκούμ, στην επαρχία Ζεόλα, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Κορέας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν περίπου 43.000 άνθρωποι, ηλικίας 14-18 ετών, από ολόκληρο τον κόσμο και είναι η πρώτη συνάντησή τους από το ξέσπασμα της πανδημίας.

600 συμμετέχοντες έχουν υποστεί θερμοπληξία ή έχουν ασθενήσει

Η κορεατική χερσόνησος πλήττεται αυτή την περίοδο από καύσωνα σε συνδυασμό με υψηλή υγρασία, καθώς η θερμοκρασία φθάνει καθημερινά τους 35 ως 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τους οργανωτές, περίπου 600 συμμετέχοντες έχουν υποστεί θερμοπληξία ή έχουν ασθενήσει με άλλο τρόπο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έχει στείλει επιτόπου στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι Αμερικανοί πρόσκοποι γνωστοποίησαν ότι αποσύρονται από την εκδήλωση και ότι θα μεταβούν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Χάμφρεϊς στην πόλη Πιόνγκτακ, νότια της Σεούλ.

Επίσης, οι Βρετανοί, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία με 4.000 μέλη, αποσύρθηκαν στην πρωτεύουσα.

Η παγκόσμια οργάνωση του κινήματος του προσκοπισμού ζήτησε εξάλλου από τη Σεούλ να συντομεύσει την εκδήλωση, που προβλεπόταν να διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου εξαιτίας του καύσωνα που είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια η χώρα.

Όμως η νοτιοκορεατική κυβέρνηση φέρεται ότι προτίθεται να σεβαστεί το χρονοδιάγραμμα και διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την υποδοχή των προσκόπων παρά τον καύσωνα.

Αντιπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν συνεδριάζουν σήμερα για να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία.

Εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ζέστη, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για κακές συνθήκες στον καταυλισμό, με υγειονομικές εγκαταστάσεις «που απέχουν από το να είναι οι ιδεώδεις», με στοιχειώδη ντους και τουαλέτες.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας διέταξε να σταλεί απεριόριστος αριθμός κλιματιζόμενων λεωφορείων, όπου οι πρόσκοποι θα μπορούν προσωρινά να αναπαυθούν, καθώς και φορτηγά ψυγεία με παγωμένο νερό.

«Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους της για να διασφαλίσει ότι το Jamboree θα ολοκληρωθεί με ασφάλεια εν μέσω κύματος καύσωνα», δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντακ-σου σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ για να εγκρίνει τη δαπάνη 6 δισεκατομμυρίων γουόν (περίπου 4,6 εκατ. δολαρίων) για την υποστήριξη της παγκόσμιας συγκέντρωσης προσκόπων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την κατάσταση «εθνική ντροπή», δεδομένου του χρόνου που είχε στη διάθεσή της η χώρα να προετοιμαστεί γι’ αυτήν την γιγάντια θερινή συγκέντρωση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024