Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας στον Π. Μαρινάκη: Να απευθύνεστε με πολιτική ευπρέπεια στο ΠΑΣΟΚ - Εξηγήστε μας τις παλινωδίες Γεωργιάδη

Γλαβίνας στον Π. Μαρινάκη: Να απευθύνεστε με πολιτική ευπρέπεια στο ΠΑΣΟΚ – Εξηγήστε μας τις παλινωδίες Γεωργιάδη

Η απάντηση του Θανάση Γλαβίνα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο - Το 16ωρο στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε ειρωνικά την «υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης», όπως είπε χαρακτηριστικά, με αφορμή ανάρτηση υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το 16ωρο, έδωσε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συνέστησε στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

«Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται, είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας, είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που, πριν μερικά χρόνια, χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους», δήλωσε ο κ. Γλαβίνας.

Και προσέθεσε πως «οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε».

«Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα ήθελε να μας εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση θα φέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες μίλησε για τη θεσμοθέτηση του ‘δικαιώματος’ απασχόλησης σε δύο εργοδότες και ωράριο εργασίας 16 ωρών – όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ – με 11ωρη (!) ανάπαυση, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του μιλώντας για 8 ώρες εργασίας συνολικά και όχι αθροιστικά;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η επίμαχη ανάρτηση για το 16ωρο και το Άουσβιτς

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Σερρών και πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Καρίπογλου, «ανέβασε» μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία σχολίαζε τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για το νομοσχέδιο που θα δίνει στον εργαζόμενο τη «δυνατότητα να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες», όπως είπε, σημειώνοντας μάλιστα πως θα «μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του».

Η αλήθεια είναι πως μετά τις έντονες αντιδράσεις από συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα ανακοίνωσε, σημειώνοντας πως «σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι, για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος»…

Ο Παναγιώτης Καρίπογλου, ωστόσο, θεώρησε καλό να αναρτήσει ένα σκίτσο με το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, αντικαθιστώντας την πινακίδα που γράφει στα γερμανικά «Η εργασία απελευθερώνει» με… «Το 16ωρο απελευθερώνει», ενώ ο ίδιος τιτλοφόρησε την ανάρτησή του ως εξής: «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» – ίσως επειδή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «στο σχέδιο νόμου, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Μαρινάκης: Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης αντιπολίτευσης Ανδρουλάκη…

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ανάρτηση Καρίπογλου, ο οποίος – σημειωτέον – την «κατέβασε» μετά τα αρνητικά σχόλια και με νέα ανάρτηση ανασκεύασε το σχόλιό του για το Άουσβιτς.

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος», ενώ επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «και βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος, που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο».

«Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και σημείωσε: «Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν ’16ωρο’ απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας».

Ο κ. Μαρινάκης, καταλήγοντας, μάλιστα, τόνισε ειρωνικά πως «αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεκινήσει μια άναρχη συζήτηση μέσω διαρροών»

Να σημειωθεί, επίσης, πως πριν από τη δήλωση Γλαβίνα, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης, και ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις Γεωργιάδη, τονίζοντας πως δημιούργησαν «αλγεινή εντύπωση» στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

«Και μόνο το γεγονός ότι η πρώτη συζήτηση που άνοιξε ο νέος υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν επιδιώκει τη βελτίωση των όρων εργασίας των μισθωτών, αλλά την εντατικοποίηση τους, είναι σαφής οπισθοχώρηση από τον σχετικό διάλογο που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων», σημείωσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Και διεμήνυσαν πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ωστόσο δεν πρόκειται να ξεκινήσει μια άναρχη συζήτηση μεσω δηλώσεων και διαρροών, που αλλάζουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Περιμένουμε το σχετικό σχέδιο νόμου, ώστε να τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα, με γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπερασπίζεται στην πράξη την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας εργασίας και ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Σχέδια που πλήττουν αυτήν τη σταθερή θέση μας, θα μας βρουν απέναντι», δήλωσαν καταληκτικά.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024