Οικονόμου: Πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
Ο Γιάννης Οικονόμου επικοινώνησε με την αστυνόμο που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στην αστυνόμο Α΄, η οποία έπεσε θύμα άγριας ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης στη Λάρισα, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται, και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
Ταυτόχρονα, της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στην πορεία της αποθεραπείας της.
Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της Αστυνόμου Α΄.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης.
«Διαθέτουμε πια το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Άγριος ξυλοδαρμός επειδή ζήτησε διαζύγιο
Η 43χρονη αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον σύζυγό της να χωρίσουν και εκείνος άρχισε να τη χτυπά με μανία.
Η ώρα ήταν γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν οι γείτονες άκουσαν τις φωνές της γυναίκας και ειδοποίησαν τις Αρχές.
Η άτυχη αστυνομικός υπέστη ρήξη νεφρού από τα βαριά χτυπήματα σε όλο της το σώμα και χρειάστηκε χειρουργείο για να της τοποθετηθεί ειδικό σωληνάκι. Η κατάστασή της ήταν σοβαρή, με τραύματα στην κοιλιακή χώρα και σε εσωτερικά της όργανα. Ακόμα, ο φερόμενος ως δράστης τής είχε σπάσει τα δόντια.
«Ήθελε να σκοτώσει»
«Ποιος το περίμενε ότι η χειρότερη υπόθεση που είχε η Λάρισα θα αφορούσε θύμα γυναίκα αστυνομικό; Κανείς. Ο άνθρωπος αυτός, προφανώς είχε ένστικτα μέσα του που τα έκρυβε, δεν ξέρω αν τα είχε βγάλει και πιο πριν. Είχε κάποια στοιχεία, είχε δείξει κάποια στοιχεία πιο πριν, επιθετικότητας, όμως με τον τρόπο που λειτούργησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, φάνηκε ότι είχε δολοφονικά ένστικτα, ήθελε να σκοτώσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε πως η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση:
«Τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει».
- Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 5,4%, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442